«Καταγράφεται ενθαρρυντική βελτίωση της υγείας του, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα» και «χρειάζεται πάντα μεγάλη προσοχή, αλλά η μορφή λευχαιμίας που διαγνώσθηκε στον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα σπάνιο σε ηλικιωμένα άτομα», ήταν τα λόγια στενών συνεργατών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που από εχθές νοσηλεύεται με πνευμονική λοίμωξη, ενώ του έχει διαγνωσθεί και λευχαιμία.

«Υπάρχει πάντα ανησυχία, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο Φεντέλε Κονφαλονιέρι, πρόεδρος του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. «Δίνει την μάχη του, σαν λιοντάρι», πρόσθεσε ο πρωτότοκος γιος του, Πιέρ Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο είχαν σπεύσει η Μαρίνα και ο Πάολο Μπερλουσκόνι, η μεγαλύτερη κόρη και ο αδελφός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος νοσηλεύεται από την Τετάρτη στη μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης στους πνεύμονες.

«Είμαστε πιο ανακουφισμένοι, υπάρχει βελτίωση. Έχουμε αυτοπεποίθηση» είπε στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο Πάολο Μπερλουσκόνι. «Ξεκουράζεται», κατέληξε, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Όπως έγινε γνωστό από το ιατρικό ανακοινωθέν ο Καβαλιέρε πάσχει από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση», και πιο συγκεκριμένα από «χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία». Ο ασθενής, προσθέτει το ανακοινωθέν, «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Παράλληλα, στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η αγωγή που έχει ξεκινήσει, προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης, με περιορισμό της παθολογικής υπερπαραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.

Νωρίτερα, από το νοσοκομείο διέρρευσε ότι ο Μπερλουσκόνι ξεκίνησε να υποβάλλεται σε κύκλο χημειοθεραπείας. Η πρώτη θεραπεία φέρεται ότι έγινε χθες, οπότε και εισήχθη στην εντατική της καρδιολογικής κλινικής.