Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που από χθες, οπότε εισήχθη στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, αναφέρει ότι πάσχει από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία. Ο Καβαλιέρε «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση», σύμφωνα με τους γιατρούς. Ο ασθενής, σύμφωνα επίσης με το ανακοινωθέν, «έχει εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Παράλληλα, στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η αγωγή που έχει ξεκινήσει προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης, με περιορισμό της παθολογικής υπερπαραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων, και την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.

Υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες

Νωρίτερα, από το νοσοκομείο διέρρευσε ότι ο Καβαλιέρε ξεκίνησε να υποβάλλεται σε κύκλο χημειοθεραπείας. Η πρώτη θεραπεία φέρεται ότι έγινε χθες, οπότε και εισήχθη στην εντατική της καρδιολογικής κλινικής.

Ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού και κριτικός τέχνης Βιτόριο Σγκάρμπι δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Ελπίζω να ανησυχεί και ο ίδιος ο Σίλβιο, διότι πρέπει να αντισταθεί σε αυτή την τελευταία επίθεση που δέχεται, η οποία ονομάζεται λευχαιμία».

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν τα παιδιά του Καβαλιέρε, Μαρίνα και Λουίτζι, και ο αδερφός του, Πάολο. Αφότου παρέμειναν στο νοσοκομείο για πάνω από δύο ώρες, στη συνέχεια αποχώρησαν. Εκεί βρίσκεται και η σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα.