Την κατσάδα ενός φρουρού του βασιλιά άκουσε τουρίστρια, η οποία πήγε να βγάλει φωτογραφία μαζί του έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και τον έπιασε, προκειμένου το πλάνο να βγει καλύτερο. Ο φρουρός, βεβαίως, δεν άφησε την όχληση ασχολίαστη, μιλώντας αυστηρά στην τουρίστρια: «Μην αγγίζετε τη φρουρά του βασιλιά». 

Η ανάρτηση στο tiktok, στο λογαριασμό «The King's Guard Official», έχει γίνει viral και έχει συγκεντρώσει πάνω από 25 εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες σχόλια χρηστών. Πάντως, αν η τουρίστρια περίμενε ότι οι θεατές θα έπαιρναν το μέρος της, πλανήθηκε οικτρή πλάνη. 

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι στηρίγματα για τους τουρίστες. Είναι κυριολεκτικά οι Φρουροί του Βασιλιά» έγραψε κάποιος.

Ένας άλλος θεατής προσέθεσε: «Κανείς δεν σέβεται τίποτα αυτές τις μέρες».

«Πόσες φορές πρέπει να πούμε στους ανθρώπους να μείνουν μακριά από το δρόμο τους; Μην τους αντιμετωπίζετε σαν φωτογραφικά στηρίγματα και μην αγγίζετε το άλογό τους», πρόσθεσε ένας άλλος χρήστης.

Ενώ πολλοί συμφώνησαν ότι η κυρία δεν έπρεπε να βάλει τα χέρια της στον άνδρα, άλλοι υποστήριξαν ότι ο φρουρός δεν χρειαζόταν να της ουρλιάξει.

«Γιατί όμως πρέπει να φωνάζει έτσι; Χαλάρωσε φίλε», σχολίασε κάποιος, ενώ ένας άλλος είπε: «Καημένο κορίτσι. Δεν άγγιξε τίποτα».

Σε μια τέτοια κατάσταση «θα ξέσπαγα σε κλάματα», παραδέχτηκε κάποιος άλλος.


Η φρουρά του βασιλιά έχει αυστηρούς κανόνες που πρέπει να τηρεί, συμπεριλαμβανομένου του να μην μιλάει ή να χαμογελάει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας ενώ βρετανικό ταξιδιωτικό ιστολόγιο σημειώνει ότι οι άνδρες επιτρέπεται να προειδοποιούν τους τουρίστες που παραβιάζουν τους κανόνες.

«Ποτέ δεν πρέπει να αγγίζει κανείς ένα μέλος της Φρουράς της Βασίλισσας», σύμφωνα με το Londontopia. «Αν συμβαίνει αυτό, τους επιτρέπεται να σας φωνάζουν προειδοποιήσεις για να σας κάνουν να φύγετε. Εάν οι άνθρωποι αρχίσουν να ενεργούν επιθετικά, οι στρατιώτες μπορούν ακόμα και να τους παρουσιάσουν τις ξιφολόγχες τους».

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο, όταν ένας φρουρός στεκόταν στο άλογό του και ένας τουρίστας προσπάθησε να κρατηθεί από τα ηνία για να τραβήξει μια φωτογραφία.

Ο φρουρός ούρλιαξε «Φύγε!» και η γυναίκα πήδηξε πίσω με τρόμο.

Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία για δεύτερη φορά. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο φρουρός τής φώναξε ακόμα πιο δυνατά και τελικά εγκατέλειψε τις προσπάθειές της για μια φωτογραφία.

Ένα βίντεο εκείνου του περισταιτκού κοινοποιήθηκε στο tiktok εκείνη την εποχή και οι σχολιαστές επίσης δεν εκτίμησαν την επιμονή της.