Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη στιγμή που περιμένει εδώ και πολλά χρόνια ο Κάρολος, ο οποίος θα στεφθεί βασιλιάς, έχει ξεκινήσει.

Ο Κάρολος έχει στο πλευρό του, όπως είναι αναμενόμενο, τη σύζυγό του Καμίλα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου.

Μετά την αποκάλυψη της ιδιαίτερης πρόσκλησης και του πορτρέτου του βασιλιά και της βασίλισσας -η Καμίλα πήρε τον τίτλο και επίσημα- όλο και περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.


Λιγότεροι στο μπαλκόνι - Σε ποιους έκανε έξωση ο Κάρολος

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η Αυτού Μεγαλειότητα θέλει να δείξει στον κόσμο πως αδυνατίζει το σχήμα της μοναρχίας της Βρετανίας - και θα ανταμείψει τα πιο στενά και πιο πιστά μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων των Γουίλιαμ, Κέιτ και των τριών παιδιών τους.

Συνολικά 15 άτομα θα βρεθούν στο μπαλκόνι, μετά τη στέψη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Σημειώνεται ότι οι Σάσεξ, οι οποίοι δεν έχουν δώσει ακόμη απάντηση για το αν θα παρευρεθούν ή όχι, και ο πρίγκιπας Άντριου σίγουρα δεν θα είναι ανάμεσά τους.

Το ίδιο και η πριγκίπισσα Ευγενία και η πριγκίπισσα Βεατρίκη με τους συζύγους τους,  καθώς δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα της οικογένειας.

Μια πηγή από το παλάτι είπε στη Mirror: «Ο βασιλιάς ήταν πολύ ξεκάθαρος για το ποιος θέλει να εκπροσωπήσει τη μοναρχία. Δεν υπάρχει χώρος για συναίσθημα, αυτή είναι μια κρατική περίσταση, όχι μια οικογενειακή περίσταση και το σωστό είναι μόνο τα εργαζόμενα μέλη της οικογένειας να είναι εκεί τη μεγάλη αυτή στιγμή».


Ο στενός κύκλος του Καρόλου στο επίκεντρο

Σε περίοπτη θέση, δίπλα στον βασιλιά και τη βασίλισσα, θα είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον και τα τρία πριγκιπόπουλα.

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Τζορτζ θα έχει ενεργό ρόλο στη στέψη του παππού του. 

Εκεί κοντά τους θα είναι ο δούκας του Εδιμβούργου με τη σύζυγό του Σόφι.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος πήρε τον τίτλο και η σύζυγός του, Σόφι, έγινε η νέα δούκισσα του Εδιμβούργου.

Δίπλα τους θα σταθούν τα παιδιά τους, ο Τζέιμς, 15 ετών, που είναι κόμης του Γουέσεξ, και η 19χρονη κόρη τους, Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ, που έλαβε τον τίτλο της κόμισσας του Γουέσεξ.

Η Λαίδη Λουίζ ήταν η αγαπημένη της βασίλισσας Ελισάβετ και του Φιλίππου.

Aπό την πίσω σειρά στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, θα τη δούμε μπροστά, δίπλα στον νέο βασιλιά.

To σίγουρο είναι ότι επί βασιλείας του Καρόλου δεν θα δούμε ξανά εικόνες σαν την παρακάτω στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ.