Με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στην Τουρκία, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 7/04, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι συζητήσεις τους κινήθηκαν γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία, τις επιχειρήσεις στη Συρία και τη συμφωνία για τη μεταφορά των σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

«Επαναλάβαμε ότι αναμένουμε το τέλος του πολέμου μέσω της διαδικασίας διαπραγμάτευσης στη βάση του διεθνούς δικαίου. Όπως πάντα, εκφράσαμε την ετοιμότητα της Άγκυρας να καταβάλει όλες τις διαθέσιμες προσπάθειες για διευθέτηση», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου για την Ουκρανία.

Ακόμα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ρώσο ομόλογό του για τη βοήθεια που παρείχε η Ρωσία στην Τουρκία, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Ο Λαβρόφ μίλησε με τον Τσαβούσογλου και για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, ενώ τη συζήτηση των δύο υπουργών απασχόλησε και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου.

*Φωτογραφία: Reuters