Διεθνή οργή έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει τον Δαλάι Λάμα να φιλάει στο στόμα ένα νεαρό αγόρι από την Ινδία και στη συνέχεια να του ζητεί να «ρουφήξει τη γλώσσα του».

Στο βίντεο φαίνεται ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ να ηγείται μιας τελετής, όπου περιβάλλεται από άλλους ανθρώπους που κάθονται δίπλα του. Στη συνέχεια, ένα αγόρι ντυμένο με κίτρινο φούτερ εμφανίζεται να περιμένει στο κάτω μέρος της σκηνής, ενώ μια γυναίκα τον καλεί να έρθει πιο κοντά.



Όταν το παιδί πλησιάζει τον Δαλάι Λάμα, εκείνος του δείχνει το δεξί του μάγουλο για να του δώσει το παιδί ένα φιλί. Το παιδί, εμφανώς συγκινημένο, τον φιλάει και τον αγκαλιάζει. Στη συνέχεια, ο ηγέτης γυρίζει και βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο και με τα δάχτυλά του του δείχνει το στόμα του, καλώντας το να του δώσει ένα φιλί. Αμέσως μετά ο Δαλάι Λάμα ζητεί από το μικρό αγόρι να «ρουφήξει τη γλώσσα του», με το παιδί να υπακούει στην εντολή του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα διεθνή ΜΜΕ «κατακεραύνωσαν» τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «καταδίκασαν» τη συγκεκριμένη ενέργεια