Xρυσές άμαξες θα μεταφέρουν το βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, για την στέψη του στις 6 Μαΐου. Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως η πομπή του νέου βασιλιά της Βρετανίας, θα γίνει με την παλαιότερη και τη νεότερη βασιλική άμαξα της Βρετανίας.

Ο Κάρολος θα στεφθεί στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, με το παλάτι να δίνει σταδιακά πληροφορίες για την εκδήλωση, η οποία θα έχει μερικές διαφορές από εκείνη της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Ο βασιλιάς και η σύζυγός του θα μεταφερθούν από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο με το Diamond Jubilee State Coach, το οποίο κατασκευάστηκε για να τιμήσει τα 60 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014.

Μετά την τελετή, το ζευγάρι θα επιστρέψει με τη χρυσή κρατική άμαξα ηλικίας 260 ετών, η οποία χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη από αυτή του Γουλιέλμου Δ΄ το 1831. Πρόκειται για μία άμαξα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Γεώργιο Γ΄ το 1762. Με μήκος 7 μέτρα, ύψος 3,6 μέτρα και βάρος τεσσάρων τόνων, χρειάζονται οκτώ άλογα για να τραβήξουν την χρυσή άμαξα.

Πάντως, αξίζει να τονιστεί πως σε ντοκιμαντέρ το 2018, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε περιγράψει το ταξίδι της με την άμαξα ως «φρικτό», λέγοντας ότι δεν ήταν πολύ άνετο.