Ένας κριτικός γεύσης στη Γαλλία, ο Ιταλός Λούις Σαλ, αψηφώντας τις ταραχές που διαδραματίζονταν στο Παρίσι την περασμένη Πέμπτη, έκανε γευσιγνωσία αφράτων κρουασάν, στέλνοντας ένα… ελπιδοφόρο μήνυμα.

Ο 25χρονος Ιταλός βρέθηκε όμως στο επίκεντρο μιας μέρας γεμάτη δράση ενάντια στην απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης χωρίς κοινοβουλευτική ψηφοφορία τον περασμένο μήνα.

Viral το βίντεο με την δοκιμή κρουασάν - Καιγόταν το αγαπημένο εστιατόριο του Μακρόν στο βάθος

«Με λένε Λούις και σήμερα βρίσκομαι στο Παρίσι για να δοκιμάσω τα πέντε κορυφαία κρουασάν και θα δούμε ποιο είναι το καλύτερο» λέει σε ένα βίντεο στο YouTube που είχε 650.000 προβολές μέσα σε μία μόλις ημέρα από την ανάρτησή του.

Το σκηνικό όμως την ώρα του γυρίσματος δεν είναι ειδυλλιακό. Ο Λούις κάποια στιγμή σπρώχνεται από έναν αστυνομικό των ΜΑΤ, ενώ στο βάθος καίγεται το La Rotonde – το αγαπημένο εστιατόριο του Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Νεαροί με μαύρες κουκούλες διακρίνονται παντού γύρω του, μερικοί από τους οποίους μάλιστα μαζεύουν σπασμένα κομμάτια από το δρόμο και τα πετάνε στους αστυνομικούς.

«Τα κρουασάν έχουν καλύτερη γεύση χωρίς τα δακρυγόνα»

Ο απίστευτα ήρεμος Λούις συνεχίζει την πορεία του, αν και όπως δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien: «Τα κρουασάν είχαν καλύτερη γεύση χωρίς τα δακρυγόνα». «Η ιδέα του βίντεο μου ήταν να είμαι όσο το δυνατόν πιο αληθινός και διαφανής με το κοινό, ώστε να μπορούν να πάρουν την πραγματική εμπειρία του κρουασάν» δήλωσε.

Κι ενώ ο κόσμος γύρω του φλέγεται, ο Λούις, με καταγωγή από την Μπολόνια, ρωτά μερικούς από τους διαδηλωτές πώς να προφέρει ορισμένες γαλλικές λέξεις, και στη συνέχεια, αγνοώντας τις ταραχές, επαινεί «το τέλειο σχήμα» ορισμένων κρουασάν και επαινεί μία από τις boulangerie που «ξέρει τι κάνει».