Σε αναβρασμό βρίσκεται η περίφημη γειτονιά των «Κόκκινων Φαναριών» στην Ολλανδία, με τις εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ να προχωρούν σε διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Απριλίου οι Αρχές του Άμστερνταμ έθεσαν σε ισχύ περιορισμούς στη λειτουργία των γνωστών «βιτρίνων» στη «red light district» και των διαμερισμάτων που χρησιμοποιούνται ως οίκοι ανοχής και μέσα στα οποία προσφέρονται ερωτικές υπηρεσίες.

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ, Φέμκε Χαλσέμα, σε μία προσπάθεια να συμμαζέψει την εκτός ελέγχου κατάσταση στη συνοικία του σεξοτουρισμού De Wallen, επέβαλε περιορισμούς, όπως να λειτουργούν τα συγκεκριμένα «σπίτια» μεταξύ των ωρών 3 π.μ. και 6 π.μ.

Οπως έχει διαπιστωθεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, η συνοικία προσελκύει εγκληματικά στοιχεία, χαμηλής ποιότητας τουρισμό, ενώ σχεδόν καθημερινά διοργανώνονται πάρτι, τα οποία βγαίνουν εκτός ελέγχου. Το αποτέλεσμα είναι όσοι συχνάζουν στην περιοχή να προκαλούν συχνά φασαρίες και διαπληκτισμούς. Εκτός των άλλων, η περιοχή μοιάζει με έναν απέραντο σκουπιδότοπο, ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά παρενόχλησης των εργαζομένων στη συνοικία.

Ωστόσο, τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι Αρχές έχουν προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων και όσων δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς πλέον μπορούν να εργάζονται λιγότερες ώρες, με αποτέλεσμα να είναι και σημαντικά λιγότερα τα έσοδά τους, ενώ καταγγέλλουν πως τα ενοίκια στη συνοικία ανέβηκαν στα ύψη. Ακόμη αναφέρουν πως στο θέμα της ασφάλειας δεν άλλαξαν και πολλά, καθώς αισθάνονται πως κινδυνεύουν περισσότερο.

Σημειώνεται ότι η δήμαρχος του Άμστερνταμ σχεδιάζει να κλείσει οριστικά την περίφημη συνοικία των «Κόκκινων Φαναριών» και να προχωρήσει στη λειτουργία ενός πολυώροφου «ερωτικού κέντρου», δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών, η οποία όμως θα λειτουργεί μακριά από το κέντρο της πόλης.

«Θεωρώ ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα ερωτικό κέντρο, το οποίο να λειτουργεί με μία τάξη. Να είναι ένα μέρος στο οποίο δεν συγκεντρώνονται μικροεγκληματίες και οι πιο ευάλωτες γυναίκες», είπε η δήμαρχος, σύμφωνα με τον Guardian, για το σχέδιο.