Μετά την άνοδο της δημοφιλίας του, η οποία προήλθε από την παρουσία του σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης και τις 34 κατηγορίες που του αποδόθηκαν, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τον ανένδοτο προκειμένου να... μεγαλώσει το χάσμα που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους Ρεπουμπλικάνους. 

Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει χαρακτηριστικά: Ο Ντόναλντ Τραμπ τα έχει βάλει με όλους στον δρόμο της επιστροφής προς τον Λευκό Οίκο. Ακόμα και με το άλλοτε …δεξί του χέρι, τον δικηγόρο Μάικλ Κόεν.

Ο δικηγόρος «έκαψε» τον Τραμπ όταν αποκάλυψε πως έδωσε για λογαριασμό του 130 χιλιάδες δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή της για τη σχέση τους παραμονές των εκλογών του 2016.

Ο Τραμπ κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην δικηγόρου του και του ζητά το αστρονομικό ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον κατηγορεί πως παραβίασε την εμπιστευτικότητα μεταξύ δικηγόρου και πελάτη.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο Τραμπ επρόκειτο να βρεθεί πάλι ενώπιον εισαγγελέα στη Νέα Υόρκη, για άλλη υπόθεση ψευδών στοιχείων που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητά του.

Ο Τραμπ λέει ότι ακόμα και αν καταδικαστεί δεν θα αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο το 2024. Κατηγόρησε για ανικανότητα τον πρόεδρο Μπάιντεν ενώ μίλησε απαξιωτικά και για τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν.

«Ο κόσμος έχει τρελαθεί και οι ΗΠΑ δεν έχουν λόγο. Και ο Μακρόν, που είναι φίλος μου, πάει στην Κίνα και τους φιλάει τον κ…ο», δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν απάντησε ότι δεν θέλει να σχολιάσει την απόπειρα του Τραμπ και άλλων για κλιμάκωση.

«Ουδέποτε σχολίασα τις δηλώσεις του όσο ήταν Πρόεδρος. Δεν θα το κάνω τώρα που δεν είναι πλέον Πρόεδρος», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τραμπ και η αμερικανική κυβέρνηση ενοχλήθηκαν από την επίσκεψη Μακρόν στην Κίνα. Απαντώντας στην κριτική, ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία και η Ευρώπη είναι σύμμαχοι αλλά όχι υποτελείς των Ηνωμένων Πολιτειών.