Νέο ιατρικό ανακοινωθέν βγήκε για τον πρώην πρόεδρο της Ιταλίας, τον 86χρονο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ανταποκρίνεται στη θεραπεία και δεν νοσηλεύεται πλέον στην εντατική.

 Ύστερα από μιάμιση εβδομάδα νοσηλείας στην εντατική, μεταφέρθηκε σε θάλαμο της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

 Ο 86χρονος δισεκατομμυριούχος εισήχθη στις 5 Απριλίου και λίγες ημέρες αργότερα αποκαλύφθηκε ότι έπασχε από λευχαιμία και πνευμονική λοίμωξη.

 «Προς το παρόν, η κλινική κατάσταση και η ανταπόκριση στη θεραπεία επέτρεψαν στον πρόεδρο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μεταφερθεί σε θάλαμο νοσηλείας της παθολογικής. Η θεραπεία και η παρακολούθηση των λειτουργικών παραμέτρων συνεχίζονται», ανέφεραν οι γιατροί Αλμπέρτο Ζανγκρίλο και Φάμπιο Τσιτσέρι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο.

 Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, ενώ οι γιατροί, παράλληλα, του χορηγούν αγωγή για την θεραπεία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

 «Eίναι μια δύσκολη δοκιμασία, αλλά θα τα καταφέρω και αυτή την φορά. Μπόρεσα πάντα να ξανασταθώ στα πόδια μου, όταν αντιμετώπισα κρίσιμες καταστάσεις», είχε πει, πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μπερλουσκόνι κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον διευθυντή της εφημερίδας Il Giornale Αουγκούστο Μιντζολίνι.