Ημέρες χαράς και γιορτής για το λαό της Βόρειας Κορέας που γιόρτασε τα 110 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Το ρεπορτάζ του MEGA αναδεικνύει τη γλαφυρότητα στην «περίκλειστη» ασιατική χώρα: «Ο "πεφωτισμένος" ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν κόβει την κορδέλα εγκαινιάζοντας 10.000 νεόδμητες κατοικίες στο πρόγραμμα με τον πομπώδη τίτλο «ο πολυτελής δρόμος του σοσιαλισμού γεμάτος ανθρώπινη ευτυχία».

Ο κόσμος παραληρεί, οι επίσημοι χειροκροτούν και οι εθνικοί παρουσιαστές έμπλεοι υπερηφάνειας και εθνικής ανάτασης.

Οι νέες κατοικίες κτίσθηκαν στη συνοικία Χουασόνγκ της Πιονγιάνγκ και αποτελούν μέρος ενός σχεδίου 50.000 σπιτιών που έχει υποσχεθεί ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας από το 2021.

Με νέο λουκ

Εντύπωση προκαλεί το νέο λουκ του Κιμ που δείχνει να θέλει να ξεφύγει από τις μονόχρωμες πουκαμίσες που φορούσε.

Ελαφρώς αδυνατισμένος και με ντύσιμο που παραπέμπει σε δυτικό ηγέτη, ο Κιμ Γιονγκ-ουν αποθεώθηκε από τον κόσμο και στάθηκε αρκετή ώρα για να χαιρετήσει το λαό.

Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των νέων ζευγαριών που θα ζήσουν ευτυχισμένα στα νέα διαμερίσματα.

Οι γιορτές για τη Βόρεια Κορέα δεν έχουν τέλος.

Πριν από λίγες ημέρες, συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Εθνική γιορτή η ημέρα των γενεθλίων του αρχηγού της δυναστείας των Κιμ, που ονομάζεται «Ημέρα του Ήλιου».

Η πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ «πλημμύρισε» από κόσμο με τα βεγγαλικά να πέφτουν σαν βροχή.

Διθυραμβικά τραγούδια που εκθειάζουν τον βίο, την πολιτεία και τα έργα του απαράμιλλου ηγέτη, την ώρα που χιλιάδες νεαρά ζευγάρια χορεύουν με χαρά και ενθουσιασμό για την ευλογημένη οικογένεια που έφερε την υπέρτατη ευδαιμονία στη χώρα τους.