Βίντεο - ντοκουμέντο δείχνει τον άνδρα – που φορούσε ένα μπλουζάκι «Just Stop Oil» – να τρέχει από το πλήθος και να χοροπηδά πάνω στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του Robert Milkins και του Joe Perry.

Ο άνδρας ενώ ήταν γονατισμένος στο τραπέζι, κατάφερε στη συνέχεια να αδειάσει ένα πακέτο πορτοκαλί μπογιάς σε σκόνη στην πράσινη επιφάνεια προτού τον πάρουν σηκωτό από την ασφάλεια.

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος διαδηλωτής προσπάθησε επίσης να διαταράξει τον άλλο αγώνα μεταξύ του Mark Allen και του Fan Zhengyi, αλλά τον σταμάτησε ο διαιτητής και τον πήρε γρήγορα η ασφάλεια.

Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό δεν διήρκεσε περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα, η επιχείρηση καθαρισμού κράτησε λίγο περισσότερο.

Ο αγώνας μεταξύ Milkins και Perry αναβλήθηκε για την Τρίτη καθώς το τραπέζι έπρεπε να ξαναντυθεί, ενώ το παιχνίδι μεταξύ Allen και Fan ξεκίνησε ξανά μετά από 40 λεπτά καθυστέρηση.

Η ομάδα διαμαρτυρίας Just Stop Oil κατονόμασε τους δύο ακτιβιστές και είπε ότι το ζευγάρι «απαιτεί» τα αθλητικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου να «ενωθούν στην πολιτική αντίσταση» ενάντια στη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Σε ένα δελτίο τύπου, η οργάνωση είπε ότι το ζευγάρι είχε απομακρυνθεί από την ασφάλεια και συνελήφθη.

Σε δήλωση που εστάλη στο CNN την Τρίτη, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ είπε: «Ένας 25χρονος άνδρας και μια 52χρονη γυναίκα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εγκληματική ζημιά. Και οι δύο είναι υπό κράτηση».

«Είναι το πρώτο»

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε εκδήλωση σνούκερ. Είναι το πρώτο», δήλωσε στο BBC ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Stephen Hendry κατά τη διάρκεια της κάλυψης του τουρνουά. «Είναι τρομακτικό, στην πραγματικότητα».

Εκτός από τις αθλητικές εκδηλώσεις, οι ακτιβιστές του Just Stop Oil έχουν στοχεύσει γκαλερί τέχνης. Το 2022, μέλη της ομάδας διαμαρτυρίας πέταξαν σούπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ παίζεται στο εμβληματικό Crucible Theatre στο Σέφιλντ του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι τώρα το πιο πρόσφατο αθλητικό γεγονός υψηλού προφίλ που διακόπτεται από ακτιβιστές.

Η ιπποδρομία του Σαββάτου Grand National καθυστέρησε επίσης αφού διαδηλωτές για τα δικαιώματα των ζώων κατάφεραν να παραβιάσουν τα φράγματα ασφαλείας και να τρέξουν στην πίστα όπου σύμφωνα με την αστυνομία περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Πηγή: cnn.com