Απίστευτη η ζέστη που επικρατεί στην Ασία και η οποία έχει ως αποτέλεσμα ανθρώπινες απώλειες. Η θερμοκρασία στην Ταϊλάνδη ξεπέρασε τους 45ο Κελσίου. 

Επίσης, σε Ινδία, Κίνα και Λάος έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες-ρεκόρ, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για τον πιο «καυτό» Απρίλιο στην ιστορία της Ασίας.

Στην Κίνα, περιοχές όπως η Τσενγκντού, η Σενγιάνγκ και η Ναζίνγκ καταγράφουν θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών Κελσίου, ενώ στους 42,7 βαθμούς έφτασε το θερμόμετρο σε περιοχές του Λάος.

Στην Ταϊλάνδη, ο υδράργυρος έφτασε σε επίπεδο άνευ προηγουμένουν: σταθμός παρακολούθησης κατέγραψε θερμοκρασία 45,4 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο, που αποτελεί «ιστορικό» ρεκόρ, καθώς έσπασε το προηγούμενο,τους 44,6 βαθμούς από τον Απρίλιο του 2016. Οι Αρχές προειδοποίησαν τον κόσμο να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας.



Θερμοκρασίες άνω των 44 βαθμών κατεγράφησαν σε περιοχές στην Ινδία. Σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο 4ημερο.

Συνολικά, εξαιτίας του καύσωνα 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο Μπαγκλαντές το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 42 βαθμούς. Μάλιστα, στην πρωτεύουσα Ντάκα από τον ισχυρό καύσωνα έλιωσε άσφαλτος σε δρόμους. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το Σάββατο η θερμοκρασία ήταν η υωηλότερη των τελευταίων 58 ετών.