Προσφέροντας παχυλό μισθό και με ένα βίντεο… χολιγουντιανής εμπνεύσεως η Ρωσία προσπαθεί να συγκεντρώσει μισό εκατομμύριο στρατιώτες.

 Ειδικότερα, η Μόσχα, με νέο χολιγουντιανής έμπνευσης βίντεο, καλεί νέους να καταταγούν στο στράτευμα, υποσχόμενη μηνιαίο μισθό που ξεπερνά τα 2.400 ευρώ.

«Άραγε, το όνειρό σου ήταν να γίνεις φύλακας σε κατάστημα; Όλη η δύναμή σου εξαντλείται εδώ; Αυτός είναι ο δρόμος που θέλεις να ακολουθήσεις;».

 Με βίντεο που θυμίζει ταινία δράσης, ο ρωσικός στρατός καλεί τους νέους να πολεμήσουν στην Ουκρανία προσφέροντάς τους συμβόλαιο και μηνιαίο μισθό που φτάνει τα 2.400 ευρώ.

 «Είσαι πραγματικός άνδρας; Γίνε ένας».

 Το Κρεμλίνο αρνείται κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα επιστράτευσης, παρόλο που η Δούμα ψήφισε πρόσφατα νόμο ο οποίος προβλέπει ότι οι Ρώσοι μπορούν να κληθούν να πολεμήσουν και ηλεκτρονικά, ώστε να οδηγηθούν στα γραφεία στρατολόγησης και όσοι μέχρι τώρα αρνούνται να παρουσιαστούν.

 Αναλυτές λένε πως η Μόσχα προσπαθεί να συγκεντρώσει επιπλέον 400.000 στρατιώτες και να τους στείλει στα μέτωπα.

 Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Κίεβο από την αρχή του πολέμου.

 Την αιφνιδιαστική επίσκεψη σημάδεψε το παραπάτημά του πριν από τις επίσημες δηλώσεις.

 «Να είστε προσεκτικός. Σας χρειαζόμαστε», του είπε χαριτολογώντας, ο Ουκρανός πρόεδρος.

 Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε η χώρα του να ενταχθεί στους κόλπους της Συμμαχίας το συντομότερο.

 «Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται εντός της Ευρωατλαντικής οικογένειας, το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ», απάντησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

 Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δεν έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, λέγοντας πως τώρα ο κύριος στόχος του ΝΑΤΟ είναι η νίκη της Ουκρανίας στο πεδίο του πολέμου.