Oι δάσκαλοι σε χωριό της νότιας Γαλλίας άκουσαν τις αυξήσεις που τους ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη, 20 Απριλίου. Είπε ότι ήθελε να «αναγνωρίσει και να πληρώσει καλύτερα τους δασκάλους», ενημερώνοντας τους ότι θα λάβουν αύξηση μεταξύ 100-230 ευρώ στον μισθό τους μετά τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, λίγο πριν την ομιλία του, η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα για να συγκρατήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που φώναζαν «Μακρόν, παραιτήσου!» να μπουν στο σχολείο. Κατά την άφιξη του Μακρόν στο γυμνάσιο, μάλιστα, κόπηκε το ρεύμα, κάτι που το τοπικό παράρτημα του αριστερού συνδικάτου CGT είπε ότι ήταν μια πράξη διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος είχε αντιμετωπίσει εξαγριωμένους ψηφοφόρους και την Τετάρτη 19 Απριλίου στην ανατολική Αλσατία.

Τα ταξίδια εκτός Παρισιού σηματοδοτούν τις προσπάθειές του να γυρίσει σελίδα στις μη δημοφιλείς αλλαγές στις συντάξεις του και να αποδείξει ότι δεν κρύβεται από τους ψηφοφόρους, πολλοί εκ των οποίων έχουν εξοργιστεί με τον τρόπο που ψηφίστηκε η νομοθεσία.