Στη Βενετία οι ιταλικές Αρχές εντόπισαν κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κρυμμένη σε ένα εμπορικό πλοίο της εταιρείας Laskaridis Shipping. συμφερόντων Πάνου Λασκαρίδη.

Ειδικότερα, φωτογραφία του tradewinds που αναφέρει την είδηση, δείχνει πλάνα από ελικόπτερο την ώρα που πλοία του τελωνείου περιβάλλουν το bulker της ελληνικής εταιρείας Atlas, χωρητικότητας 75.000 dwt (κατασκευής 2012).

Το εν λόγω πλοίο φέρει σημαία Λιβερίας και επιθεωρήθηκε από δύτες, όπου κατά τις έρευνες εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τυλιγμένων σε μαύρο πλαστικό.

Η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία ανέφερε ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αεραγωγούς, ενώ συνολικά εντοπίστηκαν 570 πακέτα, βάρους 850 κιλών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι έρευνες για τα ναρκωτικά ξεκίνησαν την Τρίτη, ενώ κανένας από τους ναυτικούς στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί,.



Τα στοιχεία AIS δείχνουν ότι το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο στη Βενετία το πρωί της Παρασκευής. Είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.