Σοκαρισμέη είναι η κοινωνία της Αλβανίας από την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία και υποψηφίου με το PSD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας) Ardian Nikulaj στην πόλη Σενγκίν.

Ειδικότερα, ο δολοφόνος του Nikulaj μπήκε στο μπαρ-εστιατόριο, ιδιοκτησίας του θύματος, εκτελώντας τον με πέντε σφαίρες.

Η εκτέλεση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που ο δράστης μπήκε στο μπαρ και έφυγε μετά την αποτρόπαια πράξη.

Ο 68χρονος βοηθός του Nikulaj και μάρτυρας στην εκτέλεσή του επισήμανε ότι όταν είδε τον δράστη, νόμιζε ότι ήταν ταχυδρόμος.

Ωστόσο, την ώρα που ο δράστης άρχισε να πυροβολεί, ο 68χρονος τράπηκε σε φυγή για να γλιτώσει από τις σφαίρες.

Σημειώνεται ότι από τις 7 σφαίρες που εκτοξεύτηκαν από το πιστόλι τύπου «ΤΤ» προς την κατεύθυνση του επιχειρηματία Nikulaj, οι 5 από αυτές τον πέτυχαν σε διάφορα σημεία του σώματος.

Ωστόσο, η μοιραία σφαίρα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, ήταν αυτή στο μέτωπο, που προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατο του επιχειρηματία.

Ο δράστης φαίνεται να τράπηκε σε φυγή με μια μηχανή που έφερε ξένες πινακίδες.

Σύμφωνα με τις κάμερες παρακολούθησης, πήρε τη διαδρομή της εθνικής οδού από Shengjini προς Lezha και μέχρι το χωριό Kakarriq.

Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, η λύση της οποίας δεν θεωρείται εύκολη, κι αυτό γιατί το θύμα είχε πολιτικές, επιχειρηματικές και προσωπικές διαμάχες.


Πολιτική διαμάχη ή βεντέτα;

Ο Ardian Nikulaj, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός ως Ardian Marku, είχε πολλές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων το μπαρ-εστιατόριο «Coral», όπου και εκτελέστηκε.

Το 2021 ο Nikulaj ήταν υποψήφιος βουλευτής υπό τη σημαία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος με πρόεδρο τον Tom Doshin. Από το 2019 ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέζας και έθεσε ξανά υποψηφιότητα για το συμβούλιο στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Η αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο η δολοφονία του να σχετίζεται με μια παλιά βεντέτα με την οικογένεια Palaj.

*Πληροφορίες: in.gr