Σοκ προκαλούν οι εικόνες με εργαζόμενες να μένουν με τα εσώρουχα, μόλις φτάνουν στο χώρο εργασίας τους, καθώς πρέπει να τους γίνει... έλεγχος. Ειδικότερα, εργαζόμενες στη ρωσική έκδοση του Amazon, που διευθύνει η κορυφαία γυναίκα ολιγάρχης της Ρωσίας, αναγκάζονται να μείνουν με τα εσώρουχά τους, στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων της εταιρείας για να αποτρέψει την κλοπή προϊόντων.

 Ένα βίντεο που διέρρευσε δείχνει πως οι γυναίκες αναγκάζονται να γδύνονται και να υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο για να διασφαλιστεί ότι δεν παίρνουν απαγορευμένα αντικείμενα μέσα ή έξω από τον χώρο εργασίας τους, στο Wildberries της Ρωσίας.

 Η εταιρεία διευθύνεται από την υπέρμαχο του Πούτιν ολιγάρχη Τατιάνα Μπακαλτσούκ, μια 47χρονη σήμερα δισεκατομμυριούχο, μητέρα επτά παιδιών, και κάποτε καθηγήτρια αγγλικών με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο.

 Η πλατφόρμα της Μπακαλτσούκ, Wildberries, εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά της Ρωσίας με περισσότερους από 48.000 υπαλλήλους, εν μέσω ισχυρισμών ότι επωφελήθηκε από τις «γκρίζες» εισαγωγές, παρακάμπτοντας τις δυτικές κυρώσεις.

Το βίντεο φέρεται να τοποθετείται στην Αγία Πετρούπολη -την πατρίδα του Πούτιν-, αλλά προφανώς δείχνει πως οι γυναίκες υπάλληλοι της επιχείρησης σε ολόκληρη τη Ρωσία αναγκάζονται να μείνουν μόνο με τα εσώρουχά τους για να υποβληθούν στις ντροπιαστικές έρευνες από γυναίκες επιθεωρήτριες.

 Αυτό συμβαίνει κάθε πρωί και βράδυ, σύμφωνα με αρκετές αναφορές που συγκέντρωσε η Daily Mail.

 Τα πλάνα από τις σωματικές έρευνες στις εργαζόμενες έχουν προκαλέσει σοκ στη Ρωσία.

 Το life.ru ανέφερε ότι οι πρωινές έρευνες πραγματοποιούνται για να σταματήσουν οι υπάλληλοι της αποθήκης να μεταφέρουν τηλέφωνα ή ρολόγια στο χώρο εργασίας.

 «Κάθε πρωί στις αποθήκες ξεκινά με μια πραγματικά ταπεινωτική διαδικασία»

«Οι εργαζόμενοι, υπό την επίβλεψη βιντεοκαμερών, γδύνονται και πηγαίνουν στο σημείο επιθεώρησης», ανέφερε μια έκθεση. Άλλες αναφορές λένε ότι «η εργάσιμη ημέρα στις αποθήκες Wildberries τελειώνει με σωματική έρευνα και γδύσιμο μέχρι τα εσώρουχα. Έτσι προσπαθεί η διοίκηση της εταιρείας να καταπολεμήσει τις κλοπές στις αποθήκες».

 Το βίντεο δείχνει γυναίκες να ερευνώνται από γυναίκες επιθεωρήτριες, αλλά και άνδρες που υπόκεινται σε παρόμοια διαδικασία, σύμφωνα με το Life, του οποίου ο δημοσιογράφος πήγε κρυφά στην εταιρεία.

 «Ο ανταποκριτής μας… ένιωσε όλη τη "γοητεία" της εργασίας στην αποθήκη των "Μπέρις"». Δούλεψε εκεί μόνο τρεις μέρες, αλλά αποκόμισε αρκετές εντυπώσεις για μια ζωή. Σύμφωνα με την έρευνά του, κάθε πρωί στην αποθήκη ξεκινά πραγματικά με μια ταπεινωτική διαδικασία», ανέφερε.