O Τουρχάν Τσόμεζ, πρώην προσωπικός γιατρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σημερινό μέλος και σύμβουλος της επικεφαλής του «Καλού Κόμματος» (ΙYI) Μεράλ Ακσενέρ, αποδίδει την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Ερντογάν στην έντονη προεκλογική δραστηριότητα.

«Υπάρχει κάποια εξάντληση του κ.Προέδρου. Αυτός ο έντονος τρόπος εργασίας και η κούραση μπορεί να του φέρουν νέα προβλήματα στην υγεία του οπότε θα πρέπει να ξεκουραστεί. Νομίζω πως ο λόγος που ο κ. Ερντογάν αύξησε τους ρυθμούς της εργασίας τους είναι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και η δημοτικότητα της αντιπολίτευσης που αυξάνεται καθημερινά αν και στην αρχή της προεκλογικής περιόδου είχε δηλώσει πως δεν θα κάνει συγκεντρώσεις λόγω των σεισμών, αλλά μετά ξεκίνησε με τους υπουργούς του μια μεγάλη καμπάνια με ανοιχτές ομιλίες και εγκαίνια» σημείωσε Τσόμεζ.

Σχολιάζοντας τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ο ίδιος έκανε ευθέως λόγο για τις «δύο τελευταίες εβδομάδες της πολιτικής καριέρας» του Ερντογάν, επισημαίνοντας πως τα χαμηλά ποσοστά ήταν αυτά που τον πανικοβάλλαν και τον έβγαλαν και πάλι στο δρόμο. «Βλέποντας όλα αυτά, ο Ερντογάν πανικοβλήθηκε και ξεκίνησε ανοιχτές συγκεντρώσεις και εγκαίνια, βγάζοντας και τους υπουργούς στον δρόμο για να μαζέψουν ψήφους» δήλωσε στο Cumhuriyet TV, τονίζοντας πως: «Θα είμαστε μάρτυρες του τέλους μιας ιστορίας» εννοώντας την εκλογική ήττα του κυβερνώντος κόμματος και τη νίκη της ενωμένης αντιπολίτευσης.