Σκηνές άπειρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια των συνομιλιών για τα ουκρανικά σιτηρά στην Τουρκία. Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι πιάστηκαν στα χέρια, με το βίντεο από το περιστατικό να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ειδικότερα, μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπίας χτύπησε μέλος της ρωσικής αποστολής που του έχει μόλις αρπάξει από τα χέρια την ουκρανική σημαία. Προηγουμένως, ο Ουκρανός αξιωματούχος είχε ανυψώσει τη σημαία του πίσω από τη Ρωσίδα αξιωματούχο.

Το επεισόδιο είχε συνέχεια μέσα στην αίθουσα των συνομιλιών στην Άγκυρα για τα σιτηρά, όπου οι Ουκρανοί προσπάθησαν πάλι να σηκώσουν τις σημαίες τους πίσω από τη Ρωσίδα αντιπρόσωπο, με αποτέλεσμα μέλη των δυο αποστολών να έρθουν στα χέρια, και τον Τούρκο προεδρεύοντα να στηλιτεύει τους Ουκρανούς για το επεισόδιο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Την ώρα που η βία έχει μεταφερθεί ακόμα και στις συνομιλίες για τα σιτηρά, στην ανατολική Ουκρανία μαίνονται οι μάχες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Ρωσία στο Μπαχμούτ φαίνεται πως έρχεται εκ των έσω.

Ο ιδρυτής του μισθοφορικού στρατού της Βάγκνερ απείλησε πως θα αποσύρει τους άνδρες του, καταγγέλλοντας την ηγεσία του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας. «Οι ψευτοστρατιωτικοί γραφειοκράτες ουσιαστικά σταμάτησαν την προμήθεια των πυρομαχικών, για να μας εμποδίσουν να πολεμήσουμε στο Μπαχμούτ. Κάθονται εκεί, κουνάνε τις χοντρές κοιλιές τους και σκέφτονται ότι θα μείνουν στην ιστορία ως νικητές. Έχουν ήδη μείνει στην ιστορία ως δειλοί».

Κι όλα αυτά ενώ δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από την επίθεση με drone στην καρδιά της Μόσχας, επάνω από το Κρεμλίνο. «Ήταν ξεκάθαρα μια εχθρική ενέργεια. Είναι απολύτως σαφές ότι οι τρομοκράτες του Κιέβου δεν θα μπορούσαν να το κάνουν εν αγνοία των ‘’αφεντικών’’ τους», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι Ουκρανοί πάντως δίνουν στην δημοσιότητα αυτές τις εικόνες, όπου καταρρίπτουν πάνω από το Κίεβο ένα δικό τους drone τουρκικής κατασκευής, επειδή είχαν χάσει τον έλεγχο του.