Το πάρτι της στέψης συνεχίζεται στην Βρετανία μετά την ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου.

 Οι δρόμοι της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται ότι θα γεμίσουν για δεύτερη φορά, καθώς έχουν προγραμματιστεί χιλιάδες πάρτι και γεύματα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

 Το «Μεγάλο Γεύμα Στέψης», όπως αποκαλείται η σημερινή εκδήλωση, είναι γεύμα όπου «οι γείτονες και οι κοινότητες καλούνται να μοιραστούν φαγητό και διασκέδαση μαζί». Το παλάτι του Μπάκιγχαμ φρόντισε μάλιστα να δώσει στη δημοσιότητα συνταγή για πίτα κις, που είναι η αγαπημένη του Καρόλου.


 Σε εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα θα παραστούν και μέλη της βασιλικής οικογένειας, που θα πουν από κοντά το «ευχαριστώ» τους στο κοινό για τη συμμετοχή του.

 Με βάση τον προγραμματισμό δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου, ο αδερφός δηλαδή του βασιλιά Καρόλου, Έντουαρντ και η σύζυγός του Σόφι, θα παρευρεθούν σε ένα μεγάλο γεύμα στο Κράνλεϊ του Σάρεϊ. Παράλληλα, η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της Τιμ Λόρενς θα βρεθούν σε ένα κοινοτικό πάρτι στους δρόμους του Σουίντον.

 Σε μεγάλο γεύμα στο Ουίνδσορ θα βρίσκονται οι κόρες του πρίγκιπα Άντριου, Βεατρίκη και Ευγενία.

 Διαφορετικό είναι το πρόγραμμα του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα, που θα ξεκουραστούν και δεν θα πραγματοποιήσουν δημόσια εμφάνιση. Ωστόσο, έστειλαν το δικό τους μήνυμα. «Σας στέλνουμε τις πιο θερμές ευχές μας σε καθέναν από εσάς και σε όλους όσοι θα είναι μαζί σας και ελπίζουμε να έχετε ένα αληθινά ευχάριστο γεύμα», έγραψαν.


 Η συναυλία στο Ουίνδσορ

 Αργότερα, στις 20:00 μ.μ (22:00 ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία στο κάστρο Ουίνδσορ σε μια ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, τη μεγαλύτερη που έχει στηθεί ποτέ στο κάστρο Ουίνδσορ. Αυτή τη φορά, θα μετέχει και ο Βρετανός μονάρχης.

 Σε αυτήν θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής, όπως οι Κέιτι Πέρι, Λιονέλ Ρίτσι, Νικ Κέιβ, Take That, Olly Murs, Paloma Faith, και ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι, που θα ερμηνεύσει το You’ll Never Walk Alone. Παράλληλα, μια ορχήστρα παγκόσμιας κλάσης θα παίξει μια σειρά από αγαπημένα μουσικά κομμάτια.

 Θα υπάρξει επίσης κοινή παράσταση από το Βασιλικό Μπαλέτο, τη Βασιλική Όπερα, τη Royal Shakespeare Company, το Royal College of Music και το Royal College of Art.