Έγινε πρωθυπουργός της Φινλανδίας μόλις στα 32 της χρόνια. Ωστόσο, η Σάνα Μάριν δεν φάνηκε να κρατάει τους τύπους όπως συνηθίζεται. Ντυνόταν διαφορετικά και ζούσε διαφορετικά απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει για τους αρχηγούς κρατών.

Τα ξέφρενα πάρτι με φίλους και γνωστούς, που έκαναν την αντιπολίτευση να την αναγκάσει να κάνει τεστ εξαρτησιογόνων ουσιών, ήταν ένα από τα δείγματα της έξαλλης ζωής της. Παράλληλα ήρθε και η ήττα της στις εκλογές και τώρα η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, ανακοίνωσε ότι έχει βάλει τίτλους τέλους στον γάμο της.

 Το ζευγάρι έκανε γνωστή την απόφασή του με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα και τονίζουν πως θα παραμείνουν καλοί φίλοι.

 «Μαζί υποβάλαμε αίτηση διαζυγίου. Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια μαζί και για την αγαπημένη μας κόρη. Είμαστε ακόμα καλύτεροι φίλοι, κοντά ο ένας στον άλλο και αγαπημένοι γονείς. Στο εξής θα περνάμε χρόνο μαζί ως οικογένεια και ο ένας με τον άλλον. Ευχόμαστε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω».

 Η λάτρις των πάρτι πρωθυπουργός της Φινλανδίας χωρίζει μετά τον άγριο χορό της σε πάρτι και την εκλογική ήττα, γράφουν τοπικά και διεθνή Μέσα.

 Η σχέση και το διαζύγιο

Οι δυο τους παρά τη νεαρή ηλικία τους, μόλις 37 ετών, ήταν μαζί από τα 18 τους και πέρασαν 19 χρόνια που έμοιαζαν παραμυθένια.

 Η Σάνα Μάριν και ο σύζυγός της Μάρκους Ραϊκόνεν έχουν ένα παιδί, μία κόρη πέντε ετών, την Έμα Αμαλία Μάριν.

 Παρότι ήταν αρκετά χρόνια μαζί, επισημοποίησαν τον γάμο τους μόλις το 2020 σε μια κλειστή τελετή, δίνοντας στη δημοσιότητα μόνο μερικές ρομαντικές φωτογραφίες.

 Η Σάνα Μάριν τράβηξε όλα τα βλέμματα της υφηλίου πάνω της όταν εξελέγη πρωθυπουργός της Φινλανδίας το 2019 και έγινε στα 32 της χρόνια η νεαρότερη πρωθυπουργός στην παγκόσμια ιστορία.