Ρυθμιστής των τουρκικών εκλογών, στον β' γύρος στις 28 Μαΐου, αναδεικνύεται ο υπερεθνικιστής Σινάν Ογάν, που σήμερα συγκεντρώνει πάνω από το 5% των ψήφων.

Πριν λίγο ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών στην Τουρκία. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι πιθανόν θα υπάρξει δεύτερος γύρος στις 28 Μαΐου.


 «Βλέπουμε μεγάλη πιθανότητα οι εκλογές να πάνε σε δεύτερο γύρο, καθώς κανένας από τους βασικούς υποψηφίους δεν είναι σε θέση να κερδίσει το 50% των ψήφων», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι «Τούρκοι εθνικιστές και οι κεμαλιστές είναι το κλειδί για αυτές τις εκλογές», σημείωσε.

Ο Σινάν Ογάν (γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969, στο Ιγντιρ) είναι Τούρκος στρατηγικός ερευνητής και πολιτικός, ο οποίος εξελέγη βουλευτής στη γενέτειρά του με το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) στις τουρκικές γενικές εκλογές του 2011 και εισήλθε στο κοινοβούλιο. Διαγράφηκε από το MHP το 2015, αλλά επέστρεψε στο κόμμα αφού κέρδισε τη δίκη. Το 2017 εκδιώχθηκε ξανά μαζί με τρεις βουλευτές του MHP.

Προτάθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος από τη Συμμαχία ATA για τις προεδρικές εκλογές του 2023 και λόγω αυτού ο Μουχαρέμ Ιντζέ αποχώρησε από οποιεσδήποτε συζητήσεις μεταξύ του Ογάν και του Κόμματος Νίκης του Ουμίτ Οζντάγ και κατέβηκε αρχικώς μόνος του.