Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, φαίνεται να αποδέχεται την εκλογική νίκη του Φρέντι Μπελέρη για τον Δήμο Χειμάρρας.

Ειδικότερα και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, πρωτίστως υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, που προχώρησε στη σύλληψη και στην προφυλάκιση του ομογενούς υποψηφίου, με την υποτιθέμενη κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων», ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε «καθαρό» το αποτέλεσμα της κάλπης στη Χειμάρρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα κέρδισε 55 από τους 61 δήμους της χώρας, ενώ πολλοί επικαλούνται, παρά τις αναφορές του τελευταίου περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ότι θα εφαρμόσει σχέδιο εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, με σκοπό να του θέσει εμπόδια στην άσκηση των καθηκόντων του. 



Ο Ράμα τόνισε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους θεσμούς της Δικαιοσύνης στην Αλβανία», κάνοντας αναφορά στις σχέσεις Αθηνών - Τιράνων. «Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου να αμφισβητήσω το έργο και τον ρόλο της. Όλοι συμφωνούμε πως η Δικαιοσύνη για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Αλβανίας και τους τους πολίτες ελληνικής υπηκοότητας είναι η ίδια», δήλωσε, συμπληρώνοντας: «Θέλω να τονίσω ότι μπορεί οι θεσμοί της Δικαιοσύνης να έχουν τα ελαττώματά τους, αλλά κανείς, με εμένα πρώτο, δεν αμφισβητεί τις θέσεις και το έργο της».

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει ξεκάθαρο το αν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση Μπελέρη, καθώς και του στενού του συνεργάτη Παντελή Κοκαβέση, με τον δεύτερο να γίνεται γνωστό ότι αναμένεται να καταθέσει αίτημα άμεσης αποφυλάκισης για λόγους υγείας.