Ο φόβος μετά τις εκλογές  στη Χειμάρρα και τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη είναι διάχυτος στην ομογένεια. Οι Έλληνες αισθάνονται πως έχουν στοχοποιηθεί και φοβούνται πως θα πληρώσουν για τους πανηγυρισμούς της νίκης του Φρέντι Μπελέρη.

Όπως καταγγέλλουν, η αλβανική κυβέρνηση όχι μόνο δεν τους αφήνει να ολοκληρώσουν τη νόμιμη κατασκευή τους, αλλά προσπαθεί να την γκρεμίσει, για να τους αναγκάσει να φύγουν από την περιοχή.

Ένα 24ωρο μετά τη νέα επιχείρηση πολεοδόμων, αστυνομικών, ακόμα και στρατιωτών της Αλβανίας στο σημείο, ο Έλληνας ιδιοκτήτης, Ηλίας Στραμάρκος, περιγράφει στο MEGA όλα όσα συνέβησαν. «Αυτοί σε παίρνουν, σε τραβάνε, σε πηγαίνουν στο τμήμα, σε κρατούν 12 ώρες, κάνουν τη δουλειά τους, μετά σε πηγαίνουν στα δικαστήρια, δεν τους νοιάζει αν θα πάρεις λεφτά αποζημίωση. Θέλουν να σε κάνουν να φύγεις από το χωριό» αναφέρει.

Οι δύο Έλληνες αγόρασαν το οικόπεδο στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και έβγαλαν τις απαραίτητες άδειες για να χτίσουν. «Η σούμα που πληρώσαμε στην τράπεζα είναι 35.000 ευρώ για την άδεια. Είναι όλα νόμιμα. Εμείς δεν μπορούμε να χτίσουμε παράνομα, δεν έχουμε δύναμη, δεν έχουμε στήριξη» αναφέρει.

Από το 2020 όμως αναγκάστηκαν να σταματήσουν, όπως είπε στο MEGA ο Ηλίας Στραμάρκος. Σε όλες τις επισκέψεις τους, οι Αλβανοί αστυνομικοί τρυπούσαν τις κολώνες του υπογείου που δείχνει στην κάμερα του MEGA ο ιδιοκτήτης, με στόχο η κατασκευή να καταρρεύσει. «Όλα αυτά γίνανε επειδή ο συνέταιρός μου και όλοι εμείς, είμαστε υποστηρικτές του Μπελέρη» σημειώνει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Μου γκρέμισαν το ξενοδοχείο»

Το χωριό Δρυμάδες είναι παραθαλάσσιο και τουριστικό, επομένως το ενδιαφέρον για επενδύσεις είναι μεγάλο. «Επειδή είναι τουριστικό χωριό, παραλία, δε θέλουν να μας έχουν στα πόδια τους για να κάνουν ό,τι θέλουν. Θέλουν να μας καταστρέψουν οικονομικά, να φύγουμε από εδώ και τον πέτυχαν τον σκοπό» λέει στο MEGA ο κ. Στραμάρκος.

Όπως λέει ο κύριος Στραμάρκος, το 1999 έχτισε στην περιοχή ένα ξενοδοχείο και το γκρέμισαν το 2013, χωρίς να έχει διαπιστωθεί παρανομία.