Σαρωτικές πλημμύρες και τρομακτικές κατολισθήσεις έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους στην βόρεια Ιταλία, ενώ χιλιάδες έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Oι Αρχές επιχειρούν όλη τη μέρα για να απεγκλωβίσουν πολίτες, συνεχίζοντας να αναζητούν αγνοούμενους.

Oι πλημμύρες έπληξαν 37 πόλεις και κοινότητες και έχουν καταγραφεί περίπου 120 κατολισθήσεις. Τουλάχιστον 14.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανάμεσά τους η Ελένη Κουδουνά που έχει εγκαταλείψει το σπίτι της και το τελευταίο 24ωρο μένει σε τροχόσπιτο.

«Το σπίτι μας έπεσε, είχε καθίζηση οπότε βγήκαμε άρον-άρον έξω με τα παιδιά, οπότε καταλαβαίνετε ότι ήταν μια κατάσταση φοβερή, άλλο να το λες άλλο να το ζεις. Είμαστε στο τροχόσπιτο γιατί είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα τροχόσπιτο και το είχαμε παρκάρει πιο μακριά» λέει η Ελένη Κουδουνά.

O Ορέστης Μπάτσης, ζει τον απόλυτο εφιάλτη για τρίτο 24ωρο στην πόλη Φαένζα της βόρειας Ιταλίας. «To νερό από τα βουνά κατέβηκε μέσα από το ποτάμι, βούλωσαν όλα, οπότε το ποτάμι ξεχείλισε και όλες οι περιοχές γύρω από το ποτάμι πλημμυρήσανε» αναφέρει.

«Υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Είναι ακόμη σε σπίτια, γράφουν στο Facebook ‘ελάτε να μας σώσετε’, είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η Δανάη Νάκου, κάτοικος Φαένζας.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, η επαρχία Αιμίλια – Ρομάνα δέχθηκε το 50% της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης μέσα σε μόλις 36 ώρες.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο