Τις εντυπώσεις του ιαπωνικού λαού κέρδισε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας στην πρεμιέρα των εργασιών της ετήσιας Συνόδου της G7 στη Χιροσίμα.

Συγκεκριμένα, στο δείπνο εργασίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, ο Ρίσι Σούνακ έβγαλε τα παπούτσια του και πάτησε σε ένα χαλάκι τατάμι, αποκαλύπτοντας τις κόκκινες κάλτσες του με το λογότυπο της Hiroshima Toyo Carp.

Ο Βρετανός πρωθυπουργος επέλεξε να φορέσει κάλτσες με το λογότυπο της ιαπωνικής ομάδας μπέιζμπολ Hiroshima Toyo Carp, μεγάλος οπαδός της οποίας είναι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα.

1_3

«Καλά προετοιμασμένοι οι Βρετανοί»

Η εικόνα κυκλοφόρησε αμέσως στα social media, με τους Ιάπωνες χρήστες να αναφέρουν ότι «το επίπεδο συμπάθειας εκτοξεύτηκε και ότι εξεπλάγησαν από το πόσο καλά προετοιμασμένοι ήταν οι Βρετανοί».

Ένα κατάστημα με κάλτσες στη Χιροσίμα έγραψε στο Twitter: «Μπορεί να υπάρξει πιο χαρούμενη είδηση;» με ένα emoji με πρόσωπο που κλαίει.

2_3

Την ίδια ώρα, η βρετανική πρεσβεία στο Τόκιο ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες των δύο ηγετών με τις κάλτσες του Σούνακ σε πρώτο πλάνο, αναφέροντας ότι «οι δύο πρωθυπουργοί έρχονται όλο και πιο κοντά».

1_4
2_4