Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-18 της 15ης Πτέρυγας του Στρατού Αεροπορίας και Διαστήματος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου (20/05) στην αεροπορική βάση της Σαραγόσα στην Ισπανία.

Τα πλάνα από την συντριβή δείχνουν το μαχητικό αεροσκάφος να καρφώνεται με τη μύτη προς το έδαφος και να προκαλούν σοκ. Ο πιλότος μπόρεσε να εκτιναχθεί εγκαίρως από το αεροσκάφος και σώθηκε, ενώ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Σαραγόσα με τραύματα στα πόδια. Ο Στρατός Αεροπορίας και Διαστήματος με ανάρτησή του στο Twitter έκανε γνωστό πως η ζωή του πιλότου δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όπως φαίνεται στα βίντεο, που κάνουν τον γύρο των social media, από τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το F-18 καταπέσει στο έδαφος, το αεροσκάφος κινείται ανεξέλεγκτα σχεδόν με κάθετη πορεία, ώσπου πέφτει σαν βάρος με αποτέλεσμα τη συντριβή του.

Στα πλάνα φαίνεται μετά τη συντριβή στο έδαφος, το δικινητήριο F-18 της ισπανικής πολεμικής αεροπορίας τυλίγεται στις φλόγες.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο:

Η Πολιτική Φρουρά επιβεβαίωσε ότι το μαχητικό παρουσίασε «κάποιο πρόβλημα» και συνετρίβη, αφού ο πιλότος κατάφερε να εκτοξευτεί από το πιλοτήριο.

Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, εντός των εγκαταστάσεων της Αεροπορικής Βάσης, χωρίς να προκληθεί καμία ζημιά.