Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον β’ γύρο των εκλογών στην Τουρκία, καθώς οι πολίτες θα προσέλθουν και πάλι στις κάλπες στις 28 Μαΐου. Και σε αυτή την αναμέτρηση, ο υποψήφιος της εθνικιστικής άκρας δεξιάς, Σινάν Ογάν, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν.

Η απόφαση του Σινάν Ογάν φαίνεται να σβήνει τις ελπίδες του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει στο β' γύρο των εκλογών στην Τουρκία. Και ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, δεν την άφησε ασχολίαστη.

«Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με το μέρος της πώλησης αυτής της όμορφης χώρας και ποιος με το μέρος της πώλησης αυτής της όμορφης χώρας! Ερχόμαστε να σώσουμε αυτή τη χώρα από την τρομοκρατία και τους πρόσφυγες. Αυτό είναι δημοψήφισμα» αναφέρει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Κανείς δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν. Καλώ τα 8 εκατομμύρια πολίτες μας και όλους τους νέους μας που δεν προσήλθαν στις κάλπες», προσθέτει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Κερδίζει μέλη του Κιλιτσντάρογλου ο Ερντογάν

Να σημειωθεί ότι η συμμαχία υπό τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, παρουσιάζει διάσπαση. Γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να αναδειχθεί ο Ταγίπ Ερντογάν νικητής στον β' γύρο των τουρκικών εκλογών.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, 11 μέλη της Επιτροπής Ιδρυτών του Κόμματος του Μέλλοντος, του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που συμμετέχει στη συμμαχία υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, παραιτήθηκαν από το κόμμα και προσχώρησαν στο ΑΚΡ του Ερντογάν.

Τα 11 στελέχη εκφράζουν την αντίθεσή τους στη σκληρή γλώσσα που υιοθέτησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εν όψει του δεύτερου γύρου της 28ης Μαΐου, κατά των προσφύγων, τους οποίους υπόσχεται να διώξει από τη χώρα μόλις αναλάβει την εξουσία.

Δεδομένου ότι ο Κιλιτσντάρογλου στηρίζεται στην ψήφο του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), επικεντρώνει τον εθνικιστικό του λόγο στο προσφυγικό και καθημερινώς εκπέμπει μηνύματα που παρουσιάζουν τους πρόσφυγες ως πηγή πολλών δεινών στη χώρα, υποσχόμενος ότι θα τους διώξει.