Η έρευνα στην τεχνητή λίμνη Αράντε, στην Πορτογαλία, έφτασε στην ολοκλήρωσή της ύστερα από τρεις μέρες. Η επιμονή την οποία δείχνουν οι ερευνητές προκειμένου να αποσπάσουν ευρήματα που θα τους οδηγήσουν κοντύτερα στη λύση του μυστηρίου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν το 2007, στη χώρα της Ιβηρικής, γίνεται χαρακτηριστική και παρομοιώδης. 

Η τεχνητή λίμνη ήταν ιδιοκτησία του Κρίστιαν Μπρίκνερ, του Γερμανού που λογίζεται ως ο νούμερο ένα ύποπτος για την εξαφάνισή της. Πλέον οι γονείς της, που δεν έχουν αφήσει την υπόθεση, πρέπει να περιμένουν για μήνες ώστε τα εγκληματολογικά εργαστήρια να καταλήξουν ποια από τα ευρήματα σχετίζονται με την υπόθεση εξαφάνισης της κόρης τους όταν ήταν 4 ετών.

Ειδικοί έλεγχοι DNA θα πραγματοποιηθούν σε καθένα από τα αντικείμενα. Μάλιστα, καθώς η έρευνα έγινε έπειτα από παραγγελία των γερμανικών εισαγγελικών Αρχών και με συμμετοχή Γερμανών αξιωματούχων, τα ευρήματα θα εξεταστούν σε εργαστήρια DNA στη Γερμανία.



Τα συνεργεία που έλαβαν μέρος «χτένισαν» τόσο τον βυθό του συγκεκριμένου φράγματος όσο και τη δασώδη περιοχή γύρω από το σημείο, όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε θεαθεί ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρίκνερ το βράδυ της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «Correio da Manha», μεταξύ των αντικειμένουν που έχουν συλλεγεί υπάρχει «κρίσιμο στοιχείο» που βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα και πλέον οδηγεί τις πορτογαλικές Αρχές σε περιορισμό της περιοχής ενδιαφέροντος προς έρευνα.

Αν και μια πρώτη εικόνα θα έχει διαμορφωθεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα, για τα οριστικά αποτελέσματα θα χρειαστούν πολλές εβδομάδες.

Όπλο και βιντεοκάμερα

Μεταξύ των αντικειμένων που συνελέγησαν είναι κομμάτια υφάσματος, μια τιράντα από σουτιέν, πολλά κομμάτια από πλαστικό. Πολλά από αυτά είναι πολύ πιθανό να αποδειχθούν άσχετα με την υπόθεση, όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα.

Άγνωστο είναι αν τελικά έχουν εντοπιστεί δύο συγκεκριμένα αντικείμενα που αναζητούν οι Αρχές: ένα όπλο και μία βιντεοκάμερα που ανήκαν στον βασικό ύποπτο Κρίστιαν Μπρίκνερ. Κατά πληροφορίες που διαθέτουν οι Γερμανοί εισαγγελείς, τα αντικείμενα αυτά ενδέχεται να έχουν πεταχτεί μέσα στο φράγμα.

Ειδικά η βιντεοκάμερα θεωρείται το απόλυτο στοιχείο-κλειδί, καθώς εικάζεται ότι ο Μπρίκνερ μπορεί να έχει βιντεοσκοπήσει τη Μαντλίν, ενώ δεν αποκλείουν να περιέχει εικόνες από σεξουαλικές επιθέσεις σε τουλάχιστον δύο μη ταυτοποιημένες γυναίκες που αποδίδονται στον 46χρονο Γερμανό.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τις καταθέσεις πληροφοριοδοτών που μίλησαν στους Γερμανούς εισαγγελείς.