Φως στο μυστήριο με τη βίλα του Έλληνα επιχειρηματία Θάνου Ταχμιντζή στο Λονδίνο, την οποία εκείνος εγκατέλειψε μυστηριωδώς το 2017, έριξαν νέες πληροφορίες από άτομα του στενού οικογενειακού του κύκλου. Ο 73χρονος «Έλληνας κροίσος», όπως τον αποκαλούσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο οποίος την περίοδο της επιχειρηματικής ακμής του διέθετε εκτεταμένα συμφέροντα επί ακινήτων στο Λονδίνο, αλλά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έφυγε εν μια νυκτί από την έπαυλή του, που βρίσκεται κοντά στο χωριό King’s Langley του Hertfordshire πριν από έξι χρόνια.

Δεν πήρε κανένα από τα πολύτιμα υπάρχοντά του, γεγονός που πυροδότησε πολλά και ευφάνταστα σενάρια για το τι είχε αναγκάσει τον ηλικιωμένο Ταχμιντζή να φύγει σαν κυνηγημένος. Η βίλα έμεινε στο έλεος επιτήδειων, αφού -όπως ισχυρίζονται μέλη της οικογένειας- από το εσωτερικό της έχουν κλαπεί αντικείμενα αξίας περίπου 150.000 λιρών.

Δύσκολη σχέση

Με άρθρο της, η «Daily Mail» φαίνεται πως λύνει τον γρίφο της... μεγάλης φυγής, με τη βοήθεια συγγενών του 73χρονου. Άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός του δήλωσαν στο βρετανικό Μέσο πως εκείνη την εποχή ο Ταχμιντζής έδινε μάχη με την επάρατη νόσο κι έτσι αποφάσισε να φύγει, χωρίς να ενημερώσει τα πέντε παιδιά του, με τα οποία δεν είχε τότε τις καλύτερες σχέσεις: «Είχαν πάντα μία δύσκολη σχέση, διότι ο Θάνος είναι ισχυρή προσωπικότητα με εκρηκτικό χαρακτήρα. Είναι ένας τυπικός παλιομοδίτης Έλληνας», είπε άτομο από τον στενό κύκλο της οικογένειας.

Ο Ταχμιντζής, λοιπόν, προτίμησε τα πάτρια εδάφη, για να αντιμετωπίσει το «θηρίο» και -σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει- είναι πολύ καλύτερα στην υγεία του και βρίσκεται ακόμα στην Αθήνα. Πάντως, προγραμματίζει το ταξίδι της επιστροφής στο Λονδίνο και την έπαυλη των 2.000.000 λιρών πολύ σύντομα: «Δεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, αλλά έφυγε επειδή πάλευε για την υγεία του. Έφυγε με την πρόθεση να επιστρέψει και αυτό δεν έχει αλλάξει», είπε άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Λεηλασία

Όλα αυτά τα χρόνια που η έπαυλη είναι ακατοίκητη, εκτός από... διαρρήκτες κατόρθωσαν να εισβάλουν σε αυτή φωτογράφοι, οι οποίοι απαθανάτισαν αντικείμενα που έχουν μείνει σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως ένα ρολόι χειρός ακουμπισμένο στο κομοδίνο! Σε άλλες φωτογραφίες και βίντεο φαίνεται ακόμη και μια μισοτελειωμένη παρτίδα σκάκι.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή