Η αξία του Twitter σήμερα έχει υποχωρήσει στο ένα τρίτο του ποσού, που διέθεσε το περασμένο φθινόπωρο ο Έλον Μασκ για να εξαγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει η Fidelity, η οποία πρόσφατα υποβάθμισε την αξία του μεριδίου της στην εταιρεία του δισεκατομμυριούχου.

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fidelity μείωσε για πρώτη φορά την αξία του μεριδίου της στο Twitter τον Νοέμβριο, στο 44% της τιμής αγοράς, ενώ προχώρησε σε περαιτέρω μειώσεις τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο. Άγνωστο παραμένει πώς κατέληξε η Fidelity στη νέα της εκτίμηση ή κατά πόσον λαμβάνει μη δημόσιες πληροφορίες από την εταιρεία, αναφέρει το Bloomberg.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο παραδέχτηκε ότι ήταν υπερβολικό το ποσό των 44 δισ. δολαρίων που κατέβαλε για την εξαγορά του Twitter, ενώ πρόσφατα δήλωσε ότι το Twitter αξίζει λιγότερο από τα μισά που πλήρωσε για να το αποκτήσει.


Από τη μέρα που η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στα χέρια του Έλον Μασκ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Πέραν του χρέους των 13 δισ. δολαρίων, λόγω των αμφιλεγόμενων αποφάσεων του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο για το Twitter και τις αλλαγές που έκανε στην πλατφόρμα, τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter μειώθηκαν κατά το ήμισυ, όπως ο ίδιος είπε τον περασμένο Μάρτιο. Άκαρπες μέχρι στιγμής απέβησαν και οι προσπάθειες ανάκτησης των χαμένων εσόδων μέσω των συνδρομών στο Twitter Blue.

Μόλις 8,8 δισ. δολάρια αξίζει σήμερα η επένδυση του Μασκ στο Twitter

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, που χρησιμοποιεί την αποτίμηση της Fidelity για να υπολογίσει την αξία της συμμετοχής του, η επένδυση του Μασκ στο Twitter αξίζει πλέον 8,8 δισ. δολάρια.

Ο Έλον Μασκ ξόδεψε περισσότερα από 25 δις. δολάρια πέρυσι για να αποκτήσει μερίδιο περίπου 79% στην εταιρεία.

Η τελευταία μείωση της αξίας του Twitter διαγράφει σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg περί τα 850 εκατ. δολάρια από την περιουσία των 187 δισ. δολαρίων του Έλον Μασκ. Ωστόσο, λόγω -ως επί το πλείστον- της αύξησης της τιμής της μετοχής της Tesla, κατά 63% η περιουσία του Έλον Μασκ τη φετινή χρονιά έχει αυξηθεί κατά πάνω από 48 δισ. δολάρια.