Tην επιβολή στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία ζήτησε ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ένα 24ωρο μετά τις επιθέσεις με drones στη Μόσχα, όπως γράφει το γερμανικό δίκτυο «n-tv». Ο Καντίροφ αντέδρασε άμεσα τονίζοντας, μέσω της εφαρμογής Telegram, ότι η Ρωσία πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης.

«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία και να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα μάχης που προορίζονται γι' αυτό προκειμένου να ''καθαριστεί'' άμεσα αυτός ο τρομοκρατικός πυρήνας. Πιστεύω ότι οι όροι ''ουκρανικός στρατός και Ουκρανοί πολιτικοί'' δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αλλά να αντικατασταθούν από ''τρομοκράτες'', έγραψε ο στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το ρωσικό δίκτυο «RIA Novosti».

Το γερμανικό δημοσίευμα υπογράμμισε ότι ο Καντίροφ θέλει να εκδικηθεί τονίζοντας ότι το Κρεμλίνο μπορεί να επιτεθεί σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης για τα όσα έγιναν χθες στη ρωσική πρωτεύουσα την ώρα που ο Πούτιν υποβαθμίζει τις επιθέσεις, όπως εκτιμούν Αμερικανοί εμπειρογνώμονες.

«Σύντομα θα δείξουμε στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τι είναι η εκδίκηση με όλη τη σημασία της λέξης», έγραψε ο Καντίροφ στην πλατφόρμα Telegram.