Λίγο έλειψε να πεθάνει ένας έφηβος στη Βρετανία, καθώς ερχόταν η παλίρροια, σε μια παραλία.

Η ακτοφυλακή, η πυροσβεστική, η αστυνομία και τα πληρώματα ασθενοφόρων κλήθηκαν να βοηθήσουν στη διάσωση ενός εφήβου στο Έξαμουθ της Βρετανίας σύμφωνα με το βρετανικό SkyNews. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην σκάβουν βαθιές τρύπες στην παραλία, αφού ο έφηβος παραλίγο να πνιγεί παγιδευμένος μέσα σε μία από αυτές.

Τα πληρώματα της ακτοφυλακής, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ασθενοφόρου κλήθηκαν στην παραλία ύστερα από αναφορές για έναν «άνθρωπο παγιδευμένο στην άμμο με την εισερχόμενη παλίρροια», ανέφερε η Υπηρεσία Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Ντέβον και Σόμερσετ.


Ο διοικητής περιοχής ακτοφυλακής για το νότιο Ντέβον και τη νοτιοανατολική Κορνουάλη, έγραψε στο Twitter: «Τεράστια ανταπόκριση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης απόψε σε κάποιον που παγιδεύτηκε στην άμμο στην παραλία του Έξμαουθ». «Δεκάδες μέλη του κοινού και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εργάστηκαν ακούραστα για να σώσουν το άτομο από τον πνιγμό καθώς η παλίρροια έφτανε».


Ο πυροσβεστικός σταθμός της πόλης δήλωσε ότι ο έφηβος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ευχαρίστησε έναν «συνταξιούχο πυροσβέστη που έτυχε να περνάει και πήρε κάποιες αποφάσεις που έσωσαν τη ζωή του νεαρού»
. Προειδοποίησαν: «Μην σκάβετε και μην μπαίνετε σε βαθιές τρύπες στις παραλίες, παρακαλώ. Το περιστατικό αυτό έγινε ακόμη πιο σοβαρό λόγω της ανόδου της παλίρροιας».

Προηγουμένως η πυροσβεστική υπηρεσία είχε αναρτήσει: «Η άμμος είναι πιο βαριά από ό,τι νομίζετε. Θα μπορούσατε να συνθλιβείτε ή να πάθετε ασφυξία».