Ως αναμενόταν, η Ιβάνκα Τραμπ έγινε θέμα με την εμφάνισή της, εκθαμβωτική το δίχως άλλο, στον βασιλικό γάμο της χρονιάς στην Ιορδανία την Πέμπτη (1/6), αφού συνομίλησε με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ, παρότι στο χώρο βρισκόταν και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν. 

Η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ, επισκέφθηκαν την Ιορδανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να παραστούν στον γάμο του πρίγκιπα διαδόχου Χουσεΐν και της Ράτζουα - έχοντας περάσει τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με την «Daily Mail», δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ιβάνκα δεν εθεάθη να περνάει χρόνο με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, ωστόσο απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους να συζητεί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον οποίο γνώρισε πριν από τέσσερα χρόνια με την οικογένεια Τραμπ. Αργότερα, μάλιστα, η ίδια είχε πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και γνώρισε αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Μια μέρα μετά τον γάμο, η Ιβάνκα μέσω του instagram έδωσε τα επίσημα συγχαρητήρια στον διάδοχο της Ιορδανίας και τη νέα σύζυγό του, γράφοντας σε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε σε story: «Συγχαρητήρια στον διάδοχο του θρόνου Αλ Χουσεΐν μπιν Αμπντουλάχ και στην πριγκίπισσα Ράζουα αλ Χουσεΐν για τον όμορφο γάμο στην Ιορδανία».

Ο βασιλικός γάμος στην Ιορδανία 

Ο πρίγκιπας Hussein της Ιορδανίας και η εκλεκτή της καρδιάς του Ράζουα αλ Σαΐφ ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στο Παλάτι Ζαχράν στο Αμμάν.

Την τελετή ακολούθησε μια φαντασμαγορική πομπή. Ράζουα και Χουσεΐν πέρασαν μέσα από την πόλη και κατευθύνθηκαν στο Παλάτι Αλ Χουσεϊνί για τη δεξίωση. Η αυτοκινητοπομπή αποτελούνταν από οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες και σε συνδυασμό με πεζούς δημιουργούσαν τη σημαία της Ιορδανίας.

Οι διάδοχοι του θρόνου της Ιορδανίας, χαμογελώντας, χαιρετούν το πλήθος που έχει μαζευτεί για να θαυμάσει το νεαρό ζευγάρι.

Η 29χρονη νύφη είναι δεύτερη ξαδέλφη του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε μέσω Twitter τον αρραβώνα του πριν από εννέα μήνες, λίγο καιρό αφότου γνωρίστηκαν, μέσω ενός κοινού φίλου.

Γλεντούν μία εβδομάδα

Οι εορτασμοί για τη μεγάλη ημέρα είχαν ξεκινήσει μέρες πριν. Ο βασιλιάς Αμπντάλα έστησε ένα γλέντι προς τιμήν του πρωτότοκου γιου του, καλλιεργώντας ταυτόχρονα το προφίλ του μελλοντικού βασιλιά.

«Είμαι περήφανος για τον Αλ Χουσεΐν. Με τον γάμο του ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του».

Λίγε μέρες νωρίτερα η βασίλισσα Ράνια παραχώρησε ένα παραδοσιακό δείπνο τηρώντας όλα τα έθιμα στη νύφη της, Ράζουα αλ Σαΐφ.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς και ο Χουσεΐν θα φροντίσουμε τη Ράζουα. Είναι με τους δικούς της ανθρώπους. Να είστε σίγουρη ότι είναι σε καλά χέρια».

Τα flat & οι γαλαζοαίματοι

Γαλαζοαίματοι και άλλοι καλεσμένοι από ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν το «παρών» στον γάμο που φέρνει πιο κοντά τους βασιλικούς οίκους δύο σημαντικών αραβικών χωρών.

Ανάμεσά τους, ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με τη βασίλισσα Σοφία, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ, αλλά και η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζιλ Μπάιντεν.

Η νεόκοπη πριγκίπισσα επέλεξε ένα μακρυμάνικο νυφικό με ασύμμετρη λαιμόκοψη. Ένα φόρεμα του γνωστού Λιβανέζου σχεδιαστή Έλι Σαμπ.

Ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, προκάλεσε και η επιλογή του υποδήματος, καθώς φόρεσε ένα ζευγάρι παπούτσια χωρίς τακούνι. Λογική απόφαση, αν σκεφτεί κανείς ότι ο γάμος και η δεξίωση διήρκεσαν συνολικά 7 ώρες.