Ένα λεωφορείο στην Ιταλία ανατράπηκε και κατέληξε σε γκρεμό σήμερα το πρωί στις 4 στον αυτοκινητόδρομο Α16 Νάπολη-Κανόζα. Το λεωφορείο παρέσυρε δύο αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει λόγω τροχαίου στη λωρίδα κυκλοφορίας. Στη συνέχεια έφτασαν άλλα τρία αυτοκίνητα και ενεπλάκησαν στη σύγκρουση. Ο απολογισμός του δυστυχήματος είναι ένας νεκρός και 14 τραυματίες, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
 

Πώς έγινε το δυστύχημα

Τα πέντε αυτοκίνητα κατέλαβαν σχεδόν ολόκληρη τη λωρίδα του αυτοκινητόδρομου από το δυστύχημα. Ένας οδηγός έχασε ακαριαία τη ζωή του, αφού εκτοξεύθηκε από το αυτοκίνητό του λόγω της σύγκρουσης.

Το λεωφορείο έφτασε λίγα λεπτά αργότερα στον τόπο του δυστυχήματος. Όμως ο οδηγός του δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση με τα αυτοκίνητα . Το όχημα ανατράπηκε και κατέληξε στο ανάχωμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 38 άτομα

Στο λεωφορείο, το οποίο αναχώρησε από το Λέτσε στις 11 το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου με προορισμό τη Ρώμη με προγραμματισμένη άφιξη στις 7 το πρωί, επέβαιναν 36 επιβάτες και δύο οδηγοί.

Στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβέστες οι οποίοι, με τη βοήθεια ενός φορτηγού με γερανό, σήκωσαν το όχημα από το γκρεμό για να ελέγξουν αν υπήρχαν και άλλα θύματα. Τρεις από τους 14 τραυματίες - οι δύο ιδιαίτερα σοβαροί - μεταφέρθηκαν στο Ariano Irpino, άλλοι τρεις στο Avellino και οκτώ στο Benevento.

Οι επιβάτες του λεωφορείου και των εμπλεκόμενων αυτοκινήτων που δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα φιλοξενήθηκαν στο δημοτικό γυμναστήριο της Grottaminarda. Εκεί οι γιατροί τους βοήθησαν. Όμως όλοι είναι σε καλή κατάσταση, μόνο λίγοι έχουν κολάρα ή επιδέσμους. Στις 6.45, το τμήμα του αυτοκινητόδρομου A16 μεταξύ Candela και Grottaminarda, το οποίο είχε κλείσει λόγω του δυστυχήματος, άνοιξε ξανά - αν και μόνο η μία λωρίδα.

Μαρτυρία για το τροχαίο δυστύχημα στην Ιταλία

«Κοιμόντουσαν όλοι - είπε ένας από τους επιβάτες του λεωφορείου, ένας νεαρός από το Λέτσε - μας ξύπνησε το βίαιο φρενάρισμα και στη συνέχεια ο κρότος, όταν συγκρουστήκαμε με αυτοκίνητα, πριν καταλήξουμε στο γκρεμό». Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος στη συνέχεια επρόκειτο να συνεχίσει το ταξίδι του από τη Ρώμη στη Φλωρεντία, έχει μια σοβαρή μελανιά στην πλάτη του.

Στον ίδιο αυτοκινητόδρομο το 2013 σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι σε τροχαίο

Το σημερινό πρωινό δυστύχημα ξύπνησε μνήμες από το μακελειό της 28ης Ιουλίου 2013 στην ίδια εθνική οδό, ένα λεωφορείο έπεσε πάνω στην οδογέφυρα Acqualonga, στο δήμο Monteforte, σκοτώνοντας 40 ανθρώπους,όλοι προερχόμενοι από το Pozzuoli.

Οι επιβάτες επέστρεφαν στην πόλη της Φλέγκας. Το δυστύχημα προκλήθηκε από βλάβη που αχρήστευσε τα φρένα του λεωφορείου. Ο οδηγός προσπάθησε με κάθε τρόπο να επιβραδύνει το όχημα, το οποίο είχε διανύσει πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα, πλησιάζοντας τις μπάρες της οδογέφυρας.

Όμως τα προστατευτικά κιγκλιδώματα δεν άντεξαν την πρόσκρουση και το λεωφορείο έπεσε από ύψος τριάντα μέτρων. Τριάντα οκτώ άνθρωποι έχασαν ακαριαία τη ζωή τους, δύο τις επόμενες ημέρες. Δέκα επιζώντες.