Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι δεν επιδιώκει να αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και μια ξεχωριστή συζήτηση με τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς νωρίτερα.

«Το έχω πει και παλαιότερα, ότι δεν είμαι υποψήφια για καμία άλλη θέση πέραν αυτής που κατέχω ήδη και αυτό δεν άλλαξε μετά τη συνάντησή μου με τον Αμερικανό Πρόεδρο», είπε η Φρέντρικσεν μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πρόκειται να αποχωρήσει της θέσης αυτής εντός του έτους. Το όνομα της Φρέντρικσεν, ως πιθανής διαδόχου του, ακούστηκε πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από ένα σχετικό δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας «VG».

Η Φρέντρικσεν είπε στους δημοσιογράφους ότι συναντήθηκε με τον Μπερνς στην Ουάσιγκτον αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι συνομιλίες της με τον Μπάιντεν ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσουν 45 λεπτά αλλά τελικά κράτησαν περίπου δύο ώρες.