Μέσα στην ημέρα πρόκειται να συγκληθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο, που ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την πρώτη του συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως εκτός από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Mεχμέτ Νούρι Ερσόι και τον Υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, που παρέμειναν στις θέσεις τους, θα παρίστανται σήμερα για πρώτη φορά ο νεοδιορισθείς αντιπρόεδρος Τσεβντέτ Γιλμάζ και 15 υπουργοί.

Σύμφωνα με την Hurriyet, βασικό θέμα της ατζέντας θα είναι η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στην ουσία, κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης θα γίνει ένας οδικός χάρτης και ένα χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Στην ημερήσια διάταξη και η ένταξη της Σουηδίας

Επιπλέον, στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί, η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την ευκαιρία, της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία στις 11 Ιουλίου. Σε εκείνη την συνεδρίαση της Συνόδου αναμένεται να παραστεί και ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Τέλος, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν θα ανακοινώσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν με την ομιλία του στο Έθνος. Οι υπουργοί αναμένεται να ορκιστούν αύριο στη Βουλή.

Με πληροφορίες από in.gr