Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την ουκρανική επίθεση με drones στο ρωσικό πλοίο Priazovye στη Μαύρη Θάλασσα ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν ένα από τα ουκρανικά drone-καμικάζι, αλλά και το πόσο κοντά στο ρωσικό πλοίο έχει φτάσει το ταχύπλοο γεμάτο με drone-καμικαζι.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το πολεμικό της πλοίο δέχτηκε πυρά από έξι μη επανδρωμένα σκάφη και επισημαίνει ότι την ίδια ώρα ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-4B Global Hawk πραγματοποίησε αναγνώριση στη Μαύρη Θάλασσα.

Το Priazovye βρισκόταν περίπου στην ίδια περιοχή με το κατασκοπευτικό πλοίο Ivan Khurs, το οποίο δέχθηκε επίσης επίθεση από drones τον περασμένο μήνα.

Η Ρωσία είπε ότι τόσο το Priazovye όσο και το Ivan Khurs βρίσκονται στην περιοχή και παρακολουθούν την ασφάλεια των υποθαλάσσιων αγωγών φυσικού αερίου - και εικάζεται ότι η Ουκρανία μπορεί να θέλει να επιτεθεί σε αυτές τις διαδρομές ανεφοδιασμού.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έγιναν σε δύο κύματα των τριών drones, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας στον πόλεμο Andrew Medvedev.

Η προσπάθεια δολιοφθοράς του αναγνωριστικού πλοίου Priazovye απωθήθηκε τελικά, με τη χρήση πολυβόλων, σύμφωνα με ρωσικές μαρτυρίες.

Η Ουκρανία πιστεύεται ότι έφτασε κοντά στο να βυθίσει το Ivan Chars στην επίθεση τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε από κάμερα που βρισκόταν σε ένα drone που φαίνεται να δείχνει το μη επανδρωμένο όχημα να χτυπά το κύτος του πολεμικού πλοίου.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος Anton Gerashchenko είπε ότι το μη επανδρωμένο θαλάσσιο drone εξερράγη κοντά στο πολεμικό πλοίο αναγνώρισης, ωστόσο ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι το σκάφος παρέμεινε άθικτο, αλλά δεν προσέφεραν καμία απόδειξη γι' αυτό.