Τις… πρώτες του απειλές κατά της Ελλάδας, μετά την επανεκλογή του, εξαπέλυσε σήμερα (12/06) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τα Kατεχόμενα.

Σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε για τις σχέσεις με την Ελλάδα ότι «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από την ειρήνη στις θάλασσές μας. Αν δεν θέλουν ειρήνη, θα εφαρμόσουμε διαφορετικές πολιτικές. Δεν θέλουμε εμπόδια στον δρόμο μας. Ας δώσει το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της παγκόσμιας θάλασσας»

«Συζητήσαμε επίσης για το Κυπριακό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής πλευράς», είπε επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Το αίτημά μου για μια διάσκεψη για ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο δεν ικανοποιήθηκε. Εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο. Μιλήσαμε επίσης για την ανάγκη ισότιμης κατανομής των πόρων στην Κύπρο και στα περίχωρά της», πρόσθεσε. 

«Όσοι επιδίδονται σε ανούσιες εξοπλιστικές δραστηριότητες θα πρέπει να υπολογίζουν προσεκτικά τους κινδύνους που θα επιφέρουν αυτές οι δραστηριότητες», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα
«Ο οδικός μας χάρτης είναι σαφής, αυτός ο οδικός χάρτης έχει δείκτη την ειρήνη. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτές τις θάλασσες παρά μόνο η ειρήνη», τόνισε. 

«Πάνω από μισός αιώνας (στην Κύπρο) χάθηκε λόγω των ασυμβίβαστων και μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς. Κανείς δεν αντέχει να χάσει άλλα 50 χρόνια», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος. «Οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν ποτέ μειονότητα», είπε ακόμα ο Ερντογάν. 

«Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να υποστηρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Βόρειας Κύπρου», κατέληξε.