Στον καύσωνα, εξαιτίας του οποίου υπερφορτώθηκε το δίκτυο, αποδίδουν οι ειδικοί την παύση λειτουργίας ενός τρένου σε λούνα παρκ στην Κίνα. Σταμάτησε ανάποδα και οι επιβάτες του έζησαν στιγμές τρόμου. 

Το περιστατικό συνέβη σε λούνα παρκ της επαρχίας Χεμπέι και βίντεο δείχνει τους επιβάτες από ένα τρενάκι να έχουν σταματήσει ανάποδα πάνω στην κατασκευή λόγω διακοπής ρεύματος.



Το τρενάκι δείχνει κινείται προς την κορυφή, όταν ξαφνικά σταματάει προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους επιβάτες που εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν μέσα και είχαν ανέβει για να διασκεδάσουν. Ωστόσο, η διασκέδαση μετατράπηκε σε εφιάλτη αφού οι επιβάτες αναγκάστηκαν να μείνουν ανάποδα μέσα στο τρένο για περίπου 30 λεπτά στις 6 Ιουνίου.

Η Κίνα, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, βιώνει την πιο μακρά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών από το 1961. Στην Τζιανγκσού, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κάνει τόση ζέστη που η θερμοκρασία του οδοστρώματος φτάνει σε συγκεκριμένα σημεία τους 68 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, οι τοπικές Αρχές έχουν προειδοποιήσει τους οδηγούς για τον κίνδυνο να σκάσουν ελαστικά οχημάτων.