Έχει σοκάρει την κοινωνία της Βρετανίας η επίθεση που έγινε στο Νότιγχαμ, που είχε σαν αποτέλεσμα, τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τρεις να τραυματιστούν.

Οι περιγραφές πολιτών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο αιματηρό περιστατικό συγκλονίζουν. Όπως ανέφεραν στα βρετανικά ΜΜΕ, στις 4 τα ξημερώματα άκουσαν μια νεαρή γυναίκα να φωνάζει για βοήθεια, όταν ξαφνικά είδαν έναν νεαρό άνδρα με σακίδιο να επιτίθεται και να μαχαιρώνει την ίδια και τον φίλο της. Η αστυνομία έφτασε λίγα λεπτά αργότερα και εντόπισε και τους δύο νεκρούς.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε άλλο περιστατικό στην οδό Μίλτον, όπου ένα φορτηγάκι προσπάθησε να προσπεράσει τρία άτομα, τα οποία και τραυμάτισε.

Μάρτυρας περιέγραψε ότι είδε έναν άνδρα σε ένα λευκό βαν γύρω στις 5.30 π.μ. κοντά στο Theatre Royal. Όταν ο οδηγός του οχήματος κοίταξε τον καθρέφτη και είδε ένα περιπολικό να τον ακολουθεί, πάτησε το γκάζι και χτύπησε τρία άτομα.

Ακόμα ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στην οδό Magdala. Κάτοικος ανέφερε ότι ξύπνησε περίπου στις 5.10 το πρωί από τη φωνή μιας γυναίκας που ούρλιαζε. Ήταν η στιγμή που εντόπισε τη σορό του τρίτου θύματος.

Στις 5.40 π.μ. στην οδό Bentinck, άλλος μάρτυρας υποστήριξε ότι ξύπνησε από «πυροβολισμούς». Κοίταξε στον δρόμο και είδε τους αστυνομικούς να έχουν συλλάβει τον 31χρονο ύποπτο για τις επιθέσεις.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιώσει μόνο τη χρονική στιγμή του πρώτου περιστατικού και δεν έχει ακόμη πει εάν η επίθεση σχετίζεται με τρομοκρατία.

Το κέντρο της πόλης παραμένει ακόμα αποκλεισμένο, με δεκάδες οχήματα της αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα να βρίσκονται στο σημείο, μαζί με ειδικούς αστυνομικούς.