Η έκρηξη λόγω διαρροής αερίου σημειώθηκε στο Παρίσι, είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 άτομα, με τα 7 εξ' αυτών να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν θύματα. Περίπου 230 πυροσβέστες επιχειρούν σύμφωνα με δηλώσεις της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή επιχειρούν σταδιακά να πλησιάσουν το κατεστραμμένο κτίριο για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν θύματα κάτω από τα ερείπια, καθώς και τους λόγους που προκάλεσαν τις εκρήξεις που ακούστηκαν λίγο πριν από την κατάρρευση.

Ο αριθμός των τραυματιών δείχνει προς το παρόν να σταθεροποιείται, ωστόσο έκδηλη είναι η ανησυχία των αρχών από το γεγονός ότι στο κτίριο αυτό στεγαζόταν η αμερικανική ακαδημία μόδας, στην οποία σπουδάζουν πολλοί Αμερικάνοι και Γάλλοι. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν την ώρα της έκρηξης λειτουργούσε η σχολή και ήταν σπουδαστές μέσα στο κτίριο.

Σύμφωνα με το BFMTV, η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Val de Grâce στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού με αποτέλεσμα κτίρια να πάρουν φωτιά.





Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα τμήμα της Αμερικανικής Ακαδημίας του Παρισιού κατέρρευσε μετά από την μεγάλη έκρηξη αερίου στην περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν «ενημερώνεται για την εξέλιξη της κατάστασης» σε συντονισμό με το αρχηγείο της αστυνομίας.

«Κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος, μόλις σημειώθηκε έκρηξη (από διαρροή) αερίου στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κτήρια καίγονται, μείνετε μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν», ήταν το μήνυμα του αντιδημάρχου Εντουάρντ Σιβέλ.

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή. «Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.