Τον τίτλο του πρώτου τουριστικού θερέτρου χωρίς κινητά τηλέφωνα διεκδικεί το νησί Ulko Tammio στη Φινλανδία. Το συγκεκριμένο νησί αποτελεί εθνικό πάρκο και οι τοπικές Αρχές παροτρύνουν τους επισκέπτες να συμμετέχουν στην «αποτοξίνωση από το ίντερνετ» και να απολαύσουν τη φύση.

Δημοσίευμα του CNNi αναφέρει ότι το τουριστικό νησί, που βρίσκεται στον ανατολικό κόλπο της Φινλανδίας, προτρέπει τους επισκέπτες να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους smartphones. Οι Αρχές του νησιού πιστεύουν ότι αν δεν αναρτήσεις υλικό από τις διακοπές σου στα social media πιθανότατα να περάσεις καλύτερα, καθώς δεν θα ξέρει ο κάθε διαδικτυακός σου φίλος τις κινήσεις σου.

Εθνικό πάρκο το Ulko Tammio

Το συγκεκριμένο νησί αποτελεί εθνικό πάρκο στη Φινλανδία, μία χώρα που κατακτά για έξι συνεχόμενα έτη τον τίτλο της πιο «ευτυχισμένης» χώρας.

«Το νησί Ulko Tammio, το οποίο βρίσκεται ανοικτά των ακτών της Hamina, θα είναι μια περιοχή χωρίς τηλέφωνα αυτό το καλοκαίρι», υποστηρίζει ο Ματς Σελίν, ειδικός σε θέματα τουρισμού στην ιστοσελίδα "Visit Kotka-Hamina", όπως αναφέρται στο δημοσίευμα του CNNi. «Θέλουμε να παροτρύνουμε τους παραθεριστές να απενεργοποιήσουν τις “έξυπνες συσκευές” τους και να απολαύσουν πραγματικά τo νησί» προσθέτει.

Η συμμετοχή στην «αποτοξίνωση από το ίντερνετ» για τους τουρίστες στο Ulko-Tammio είναι προαιρετική, μιας και το νησί καλύπτεται από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, το προσωπικό της Parks & Wildlife Finland, της εταιρείας που διαχειρίζεται το νησί, ευελπιστεί ότι η εκστρατεία θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσύνδεση των τουριστών από την τεχνολογία και την επαφή τους με τη χλωρίδα, την πανίδα αλλά και τους άλλους επισκέπτες.