Tην απόσυρσή τους από το Ροστόφ της Ρωσίας ολοκληρώνουν σήμερα oι άνδρες των ένοπλων μισθοφόρων της εταιρείας Wagner.

Προηγήθηκε η συμφωνία μεταξύ του επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη ανάμεσα στο Κρεμλίνο και την παραστριατιωτική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε το γενικό αρχηγείο του στρατού της Ρωσίας στο Ροστόφ, μετά από τον τερματισμό της ανταρσίας της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης.

1_2

Την ίδια ώρα, με τη συμφωνία μεταξύ Πούτιν-Πριγκόζιν να έχει τεθεί σε ισχύ, πλήθος Ρώσων κατοίκων του Ροστόφ επευφημούσαν σαν ήρωες και χειροκροτούσαν τους άνδρες της Wagner κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους.



Παράλληλα, τους ζητούσαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Εν τω μεταξύ, το σύνολο των περιορισμών στις μετακινήσεις για την περιοχή του Ροστόφ έχουν αρθεί σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των περιορισμών που εφαρμόστηκαν για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, όπως μεταδόθηκε σήμερα, από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλέστηκαν τοπικούς αξιωματούχους.

2_2

«Οι σταθμοί λεωφορείων και σιδηροδρόμων εργάζονται κανονικά. Εισιτήρια πωλούνται, ενώ ισχύει το πρόγραμμα των δρομολογίων προς όλους τους προορισμούς», δήλωσε ο Σεργκέι Τιούριν, αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Πολιτικής και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για την περιοχή του Ροστόφ.