Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων μετά την κατάρρευση κτηρίου στην Αίγυπτο. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι δραματικές προσπάθειες για την ανάσυρση αγνοουμένων από τα ερείπια του κτιρίου των 13 ορόφων που κατέρρευσε στην Αλεξάνδρεια. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής τέσσερις και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά φέρουν κυρίως κατάγματα.

Έχει, την ίδια στιγμή, επιβεβαιωθεί ότι κανένας από τους τέσσερις που διασώθηκαν δεν ήταν ένοικος, αλλά οι τραυματισμοί προκλήθηκαν καθώς περνούσαν κάτω από το κτίριο.

Οι πληροφορίες του υπουργείου Υγείας θέλουν ακόμη 12 ασθενοφόρα να έχουν σπεύσει στο σημείο της κατάρρευσης.

Αγωνία επικρατεί για τον πραγματικό αριθμό των τραυματιών, καθώς οι αγνοούμενοι ενδέχεται να είναι πολλοί.


Από την κατάρρευση προκλήθηκαν ζημιές σε παρκαρισμένα οχήματα και σε καταστήματα κάτω από το πολυώροφο κτίριο.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι φωτιά ξέσπασε στην περιοχή οπου βρίσκονται τα χαλάσματα αλλά κατασβέστηκε γρήγορα από τις αρμόδιες αρχές.

Την ίδια στιγμή, αναφέρεται στα αιγυπτιακά ΜΜΕ ότι το ακίνητο που κατάρρευσε χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970, είχε κριθεί ακατάλληλο ενώ είχε δοθεί εντολή και για κατεδάφιση του τελευταίου ορόφου του.

🔻#يحدث_الآن 🔻 #بيان_أولى ١ اللواء محمد الشريف محافظ الإسكندرية يكلف كافة الجهات المعنية وقوات الحماية المدنية بالإنتقال إلى موقع انهيار عقار مكون من أرضى و١٣ طابق بشارع خليل حمادة التابع لدائرة المنتزة أول ، ويستخدم غالبيته كشقق مصيفية . #محافظة_الإسكندرية_الصفحة_الرسمية

Δημοσιεύτηκε από ‎محافظة الإسكندرية - الصفحة الرسمية‎ στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023