Eπιβάτες σε αεροσκάφος της Delta Airlines έζησαν στιγμές τρόμου, όταν το αεροσκάφος τύπου Boeing 717 στο οποίο επέβαιναν προσγειώθηκε στη Σάρλοτ των ΗΠΑ με το ρύγχος!

Λίγο πριν την προσγείωση παρουσιάστηκε δυσλειτουργία του συστήματος προσγείωσης με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μην μπορεί να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία, σύμφωνα με την Daily Mail.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν σχεδόν 100 επιβάτες. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Ατλάντα με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Charlotte Douglas το πρωί της Τετάρτης.

Συγκλονιστικές εικόνες δείχνουν το αεροπλάνο να γέρνει προς τα εμπρός στο ρύγχος του, καθώς δεκάδες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν να βοηθήσουν τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο, κανείς από τους 96 επιβάτες και τους εργαζόμενους της Delta δεν τραυματίστηκαν στο περιστατικό και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο διάδρομο.

Έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στη δυσλειτουργία του συστήματος προσγείωσης.

Σε ανακοίνωσή της, η Delta δήλωσε: «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια των πελατών και των ανθρώπων μας. Αν και αυτό είναι ένα σπάνιο περιστατικό, τα πληρώματα της Delta εκπαιδεύεται εκτενώς για να διαχειριστούν με ασφάλεια πολλά σενάρια και η πτήση 1092 προσγειώθηκε με ασφάλεια χωρίς να έχει αναφερθεί τραυματισμός. Επόμενος στόχος μας είναι να φροντίσουμε τους πελάτες μας σε αυτήν την πτήση, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης των αποσκευών τους και της μετάβασής τους στον τελικό προορισμό τους».

Ο πιλότος είπε στον πύργο στο Σάρλοτ Ντάγκλας ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 104 άτομα, με την πτήση να κάνει κύκλους μερικές φορές πριν καταφέρει να προσγειωθεί.

Ο διάδρομος στον οποίο προσγειώθηκε το αεροπλάνο ήταν κλειστός την Τετάρτη έως ότου το αεροσκάφος μπορέσει να μεταφερθεί σε ασφαλέστερη τοποθεσία.