Έναν βράχο σε σχήμα… ντόνατ έδειξε μία από τις εικόνες από τον πλανήτη Άρη που έστειλε το ρόβερ Perseverance της ΝΑSA.

Κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί περίεργα αντικείμενα στον πλανήτη Άρη, αλλά αυτή τη φορά η νέα εικόνα δοκίμασε στα αλήθεια την έμπνευση των χρηστών του Twitter. Το Perseverance τράβηξε τη φωτογραφία στις 23 Ιουνίου και κοινοποιήθηκε στα social media από το SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence Institute).

Οι σαστισμένοι χρήστες του Twitter έχουν προτείνει μια σειρά από ιδέες για το τι θα μπορούσε να είναι ο βράχος, συμπεριλαμβανομένης μιας εξωγήινης τουαλέτας ή «κάποιου είδους αυγού».

Oι ειδικοί, ωστόσο, πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει μια πιο λογική εξήγηση, και θεωρούν πιθανότερο να πρόκειται για ένα μετεωρίτη που έπεσε στον πλανήτη Άρη από τον ουρανό.

Δείτε την φωτογραφία: 


Τι εξερευνά το Perseverance στον Άρη

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή Mars 2020 της NASA εκτοξεύτηκε το 2020 για να αναζητήσει σημάδια αρχαίας ζωής στον κόκκινο πλανήτη. Το διαστημόπλοιο Mars 2020 των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων  εκτοξεύτηκε στις 30 Ιουλίου με το ρόβερ Perseverance και το ελικόπτερο Ingenuity μέσα και προσγειώθηκε με επιτυχία στις 18 Φεβρουαρίου 2021.

Το rover μεγέθους αυτοκινήτου εξερευνά ένα αρχαίο δέλτα ποταμού μέσα στον κρατήρα Jezero, ο οποίος κάποτε ήταν γεμάτος με μια λίμνη βάθους 1.600 ποδιών. Πιστεύεται ότι η περιοχή φιλοξένησε μικροβιακή ζωή πριν από περίπου 3,5 έως 3,9 δισεκατομμύρια χρόνια και το rover θα εξετάσει δείγματα εδάφους για να αναζητήσει στοιχεία της ζωής.