Ένα ανθολόγιο ισχυρισμών για σεξιστικές συμπεριφορές του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν ακόμα και την κόρη του, είναι το «Blowback: A Warning to Save Democracy from the Next Trump», με συγγραφέα τον Μάιλς Τέιλορ, πρώην στέλεχος της διοίκησης Τραμπ. 

Συγκεκριμένα, περιγράφει διάφορα περιστατικά κατά τα οποία ο Αμερικανός έκανε γυναίκες να αισθανθούν άβολα. Απόσπασμα του βιβλίου εξασφάλισε αποκλειστικά το Newsweek και αναφέρεται πως ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε άσεμνα σχόλια για την εμφάνιση της κόρης του, Ιβάνκα, και μιλούσε για το «πώς θα ήταν να κάνω σεξ μαζί της». Αυτό προκάλεσε την επίπληξη του προσωπάρχη του, αναφέρει το βιβλίο.

«Οι βοηθοί του είπαν ότι μιλούσε για το στήθος της Ιβάνκα Τραμπ, για τα οπίσθιά της και για το πώς θα ήταν να κάνει σεξ μαζί της, σχόλια που κάποτε οδήγησαν τον Τζον Κέλι να υπενθυμίσει στον Πρόεδρο ότι η Ιβάνκα είναι κόρη του», γράφει ο Τέιλορ.

«Στη συνέχεια, ο Κέλι μού διηγήθηκε εκ νέου αυτήν την ιστορία με εμφανή απέχθεια. Ο Τραμπ, είπε, ήταν "ένας πολύ, πολύ κακός άνθρωπος"», προσέθεσε.

Ο Κέλι, ο οποίος ήταν προσωπάρχης του Λευκού Οίκου από το 2017 έως το 2019, έχει κληθεί να σχολιάσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Η σεξιστική συμπεριφορά του Τραμπ φέρεται να είχε αποδέκτες πολλές γυναίκες μέσα στον Λευκό Οίκο. «Υπάρχουν ακόμα αρκετές γυναίκες από τη διοίκηση Τραμπ που δεν έχουν μιλήσει για την άνιση μεταχείριση, στην καλύτερη περίπτωση, που αντιμετώπισαν στη διοίκηση και τον απόλυτο σεξισμό, στη χειρότερη, που βίωσαν στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Τέιλορ στο Newsweek.

Στο βιβλίο του, ο Τέιλορ περιγράφει τον «απροκάλυπτο σεξισμό» του Τραμπ απέναντι στις γυναίκες της κυβέρνησής του, από βοηθούς μέχρι γραμματείς του υπουργικού συμβουλίου. Μάλιστα, ο Τέιλορ έγινε μάρτυρας ακραίας συμπεριφοράς του πρώην Αμερικανού Προέδρου απέναντι στην Κίρστεν Νίλσεν, η οποία ήταν υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας από το 2017 έως το 2019.

«Όταν ήμασταν μαζί του, η Κίρστεν έκανε ό,τι μπορούσε για να αγνοεί την ανάρμοστη συμπεριφορά του Προέδρου», γράφει ο Τέιλορ στο βιβλίο του. «Την αποκαλούσε "γλυκιά μου" και "αγάπη μου" και σχολίαζε το μακιγιάζ και τα ρούχα της».

Ύστερα από ένα χοντροκομμένο σχόλιο του Τραμπ, θυμάται τη Νίλσεν να του ψιθυρίζει: «Πιστέψτε με, αυτό δεν είναι ένα υγιές περιβάλλον εργασίας για τις γυναίκες». Το Newsweek επικοινώνησε με τη Νίλσεν προκειμένου να σχολιάσει.

Από την πλευρά της, η ΚέλιΑν Κόνγουεϊ, ανώτερη σύμβουλος στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, από το 2017 έως το 2020, φέρεται κάποτε να τον είχε χαρακτηρίσει «μισογύνη τραμπούκο», ύστερα από συνάντηση κατά την οποία είχε «βρίσει» αρκετές γυναίκες επικεφαλής.

Ο Τραμπ είχε ξεσπάσει κατά της Νίλσεν και άλλων στελεχών του Οίκου σχετικά με τα σύνορα κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το περιστατικό.

Βέβαια, πηγή από το γραφείο της Κόνγουεϊ αρνήθηκε ότι έκανε το σχόλιο. «Αυτό είναι ψέμα», δήλωσε η πηγή στο Newsweek. «Παρά την προσπάθειά του να λάβει τα 15 λεπτά φήμης, ο Μάιλς Τέιλορ θα έπρεπε να παραμείνει "Ανώνυμος"».

Ο Τέιλορ, πάντως, υπενθύμισε ένα άλλο περιστατικό: Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ νόμιζε ότι είδε έξω τη Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, τότε εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ήταν ένας από τους προσωπικούς του βοηθούς, όχι η Σάντερς. «Ουπς», απάντησε ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Τέιλορ. «Ήμουν έτοιμος να πω: "Σάρα, έχεις χάσει πολύ βάρος!"».